Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Zelensky σε Ουκρανούς: Εγκαταλείψτε το Donetsk το συντομότερο δυνατό

Έκκληση Zelensky σε Ουκρανούς: Εγκαταλείψτε το Donetsk το συντομότερο δυνατό
Η τρομοκρατία είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό την επαρχία του Donetsk, η οποία αποτελεί και τον κύριο στόχο του ρωσικού στρατού, κάλεσε τους Ουκρανούς ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Στο διάγγελμα του ο Zelensky υποστήριξε πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, παραμένουν ακόμα σε περιοχές όπου μαίνονται μάχες, και κάλεσε όσους γνωρίζουν ανθρώπους στο Donbass να τους καλέσουν να φύγουν.
«Πολλοί αρνούνται να φύγουν, αλλά πρέπει.
Όσο το συντομότερο και όσοι περισσότεροι φύγουν, τόσο λιγότερους ανθρώπους θα βρει ο ρωσικός στρατός για να σκοτώσει» είπε ο Zelensky.
«Φύγετε, θα σας βοηθήσουμε.
Σε αυτήν την φάση του πολέμου, η τρομοκρατία είναι το κύριο όπλο της τρομοκρατίας της Ρωσίας» είπε ο Zelensky, ο οποίος καταδίκασε και τα νέα χτυπήματα των Ρώσων στην πόλη Mikolayev, αναφέροντας πως ο στρατός του θα τα ανταποδώσει.

Βάρβαροι βομβαρδισμοί

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε λόγο για «έναν από τους πιο βάρβαρους βομβαρδισμούς της Mikolayev και της περιοχής», προσθέτοντας πως «καμία ρωσική επίθεση δεν μένει αναπάντητη από τον στρατό μας και τις υπηρεσίες πληροφοριών μας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πόλη υπέστη τουλάχιστον 12 πυραυλικά πλήγματα, που κατέστρεψαν σχολεία και σπίτια είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης