Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Ήπια άνοδος 0,3% στα 1.787,7 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Ήπια άνοδος 0,3% στα 1.787,7 δολάρια η ουγγιά
Ανοδικά έκλεισαν όλα τα μέταλλα πλην του χαλκού
Σχετικά Άρθρα

Με οριακή άνοδο έκλεισε ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα οικονομικά στοιχεία επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσουν την πορεία των επιτοκίων της Fed.
Το δολάριο κινήθηκε πτωτικά, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους κατόχους άλλων ισοτιμιών.
Ωστόσο, η ανοδική πορεία στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανού Δημοσίου περιόρισε τις αγορές στο πολύτιμο μέταλλο, που δεν προσφέρει σταθερές αποδόσεις.
«Το πιο φθηνό δολάριο θα πρέπει να διευκολύνει τον χρυσό να σημειώσει περισσότερα κέρδη, αν και η άνοδος των ονομαστικών και πραγματικών αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σήμερα θέτει εμπόδια στο να συνεχιστεί η άνοδος της περασμένης εβδομάδας», επισημαίνει ο Han Tan της Exinity.
Ο χρυσός βρήκε κάποια υποστήριξη στα αρνητικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, μεταξύ των οποίων η απροσδόκητη συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ στο δεύτερο τρίμηνο και επιβράδυνση της μεταποίησης στην ευρωζώνη.
«Ο χρυσός θα μπορούσε να επωφεληθεί ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο εάν οι χώρες πέσουν σε ύφεση και οι κεντρικές τράπεζες βρεθούν να πρέπει να διαλέξουν μεταξύ πληθωρισμού και οικονομίας», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.
Στο πλαίσιο αυτό, το πλέον ενεργό συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 5,9 δολαρίων ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.787,7 δολ. η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,8% κινούμενο στα 20,36 δολάρια η ουγγιά.
Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,3% στα 901,6 δολάρια, το παλλάδιο πραγματοποίησε άλμα 3,1% στα 2.199 δολ. ενώ αντίθετα ο χαλκός υποχώρησε κατά 0,9% στα 3,54 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης