Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρώσοι κατέστρεψαν δύο αμερικανικά HIMARS και σκότωσαν 253 ουκρανούς – Ενισχύουν την άμυνα σε Kherson – Zaporizhia

Οι ρώσοι κατέστρεψαν δύο αμερικανικά HIMARS και σκότωσαν 253 ουκρανούς – Ενισχύουν την άμυνα σε Kherson – Zaporizhia
Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, έχουν καταστραφεί 261 αεροσκάφη της Ουκρανίας, 145 ελικόπτερα, 1.659 drones της Ουκρανίας, 361 αντιαεροπορικά συστήματα, 4.215 Ουκρανικά άρματα μάχης, 778 οχήματα μάχης MLRS, 3.234 πυροβόλα

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε δύο αμερικανικές ρουκέτες πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS (MLRS) και 53 Ουκρανούς στρατιώτες με ένα χτύπημα στο εργοστάσιο Energy Machines στο Kharkiv της Ουκρανίας.
Επίσης λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης της 92ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σκοτώθηκαν 200 στρατιώτες.
Επίσης στην περιοχή της Οδησσού καταστράφηκε το αμερικανικό σύστημα Harpoon.

Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, έχουν καταστραφεί 261 αεροσκάφη της Ουκρανίας, 145 ελικόπτερα, 1.659 drones της Ουκρανίας, 361 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, 4.215 Ουκρανικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 778 οχήματα μάχης MLRS, 3.234 πυροβόλα και όλμοι πεδίου.

Η επιστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ για τις νάρκες PMF-1 Petal

Η Ρωσία έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των ναρκών «Lepestok» από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ.
«Την 1η Αυγούστου στείλαμε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κίνας πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις νάρκες petal κατά προσωπικού που χρησιμοποιεί η Ουκρανία στο Donbass.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των θυμάτων των ναρκών κατά προσωπικού «Lepestok», που διασκορπίστηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Donetsk, αυξήθηκε σε πέντε.

PMF-1 Petal - νάρκη κατά προσωπικού δράσης πίεσης...

Το σώμα της νάρκης είναι κατασκευασμένο από χακί πολυαιθυλένιο, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό της.
Η νάρκη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους πολίτες, καθώς είναι δύσκολο να αναγνωριστεί λόγω του ασυνήθιστου σχήματός της.
Η Ουκρανία τον Μάιο του 2005 επικύρωσε τη Σύμβαση της Οτάβα για την απαγόρευση της χρήσης, αποθήκευσης, παραγωγής και μεταφοράς ναρκών κατά προσωπικού και για την καταστροφή τους.
LUGANSK REGION, UKRAINE - APRIL 11, 2022: A PFM-1 anti-personnel land mine is seen in the town of Popasnaya. The Russian Armed Forces are conducting a special military operation in Ukraine. Alexander Reka/TASSУкраина. Луганская область. Попасная. Взведенная противопехотная мина ПФМ-1 "Лепесток" на территории города. Вооруженные силы РФ проводят специальную военную операцию на Украине. Александр Река/ТАСС

Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί σχηματισμοί στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia…

Η Ρωσία απορρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι ο πυρηνικός σταθμός Zaporizhia χρησιμοποιείται ως στρατιωτική βάση.
Απορρίπτουμε πλήρως κατηγορίες, αναφέρουν οι ρώσοι.
Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί σχηματισμοί, με εξαίρεση έναν περιορισμένο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού που είναι απαραίτητο για την ασφάλειάς το πυρηνικού σταθμού».
Η ρωσική πλευρά πρόσθεσε ότι «τους τελευταίους μήνες, οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας έχουν διαπράξει μια σειρά από προκλήσεις χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προμηθεύονται από τα κράτη του ΝΑΤΟ».

Ο NPP Zaporizhia είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, παρήγαγε το ένα τέταρτο του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, η χωρητικότητά του είναι περίπου 6 χιλιάδες μεγαβάτ, ο σταθμός αποτελείται από έξι μονάδες ισχύος.
Από το 1996 ο NPP Zaporizhia αποτελεί ξεχωριστή υποδιαίρεση της εθνικής εταιρείας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Energoatom.
Τον Μάρτιο του 2022, τον κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις.
Τώρα ο πυρηνικός σταθμός λειτουργεί στο 70% της πλήρους δυναμικότητάς του, δεδομένου ότι υπάρχει πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας, στο μέλλον σχεδιάζεται να προωθηθεί η ενέργεια προς την Κριμαία…

Στο πεδίο της μάχης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μεταφέρουν στρατεύματα από τη βόρεια περιφέρεια του Dontesk για να υποστηρίξουν αμυντικές θέσεις στη νότια Ουκρανία και ενδέχεται να σταματήσουν προς το παρόν την εκστρατεία του Slovyansk.
Ο κύριος εκπρόσωπος της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GUR) Vadym Skibitsky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέσυραν αερομεταφερόμενες τακτικές ομάδες από την Περιφέρεια του Donetsk και ανέπτυξαν τις μονάδες στις κατεχόμενες περιοχές της Περιφέρειας Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσουν επίσης στοιχεία της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD) που επιχειρεί στο Slovyansk προς την νότια Ουκρανία και μεταφέρουν μεγάλο αριθμό στρατευμάτων στην Κριμαία για να προετοιμαστούν για την υπεράσπιση των κατεχόμενων περιφερειών Kherson και Zaporizhia έναντι των ουκρανικών αντεπιθέσεων.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανώς προσδιόρισαν την περιφέρεια Zaporizhia ως ένα ευάλωτο μέτωπο που χρειάζεται ενίσχυση και το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται στην περιφέρεια Zaporizhia.

Η απόσυρση πιθανότατα θα δημιουργήσει μια ευκαιρία για τις ουκρανικές δυνάμεις να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση στον άξονα Izyum, όπως η ρωσική κατάληψη της περιφέρειας Luhansk επέτρεψε στην Ουκρανία να θέσει όρους για μια αντεπίθεση στην περιφέρεια Kherson.
Η ρωσική αναδιάταξη στρατευμάτων στην περιφέρεια Zaporizhia υποδηλώνει επίσης ότι οι ουκρανικές αντεπιθέσεις δεν περιορίζονται στην περιφέρεια Kherson και πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον νότιο άξονα.

Τι συνέβη στην Olenivka του Donetsk με τους 55 νεκρούς Ουκρανούς Azov;

Μέρη από τους πυραύλους Mobility Artillery (HIMARS), το πιο ακριβές σύστημα πυροβολικού της Ουκρανίας, βρέθηκαν στο χώρο της φυλακής Olenivka του Donetsk με τους 55 νεκρούς Ουκρανούς Azov.
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία εκτόξευσε HIMARS και ρουκέτες ακριβείας για να σκοτώσει Ουκρανούς αιχμαλώτους και να αποτρέψει τους Ουκρανούς αποστάτες να μιλήσουν. Δορυφορικές και άλλες εικόνες από την τοποθεσία δείχνουν ότι η επίθεση με HIMARS κατέστρεψε μόνο ένα κτίριο, και δεν άφησε κρατήρες οβίδων στην περιοχή, υποδηλώνοντας πολύ έντονα ότι η καταστροφή της φυλακής ήταν αποτέλεσμα είτε από χτύπημα ακριβείας ή από εσωτερικά τοποθετημένο εμπρηστικό ή εκρηκτικό μηχανισμό.

Βασικά σημεία

Κατά τους αμερικανούς οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για την επίθεση της 28ης Ιουλίου στη φυλακή Olenivka που σκότωσε 53 Ουκρανούς αιχμαλώτους.
Δύο ανώνυμοι αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το HIMARS που παρέχεται από τις ΗΠΑ, μερικά από τα μοναδικά πυρομαχικά που έχει η Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν στοιχεία της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD) από την περιοχή του Slovyansk για να υποστηρίξουν αμυντικές θέσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιθετική επιχείρηση βόρεια του Slovyansk ή γύρω από το Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις σε οικισμούς νότια και νοτιοανατολικά του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χερσαίες επιθέσεις στις Avdiivka και Pisky.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προχωρήσουν νοτιοδυτικά του Izyum και συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς στη γραμμή Kharkiv - Izyum την 1η Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική επιχείρηση αναγνώρισης κοντά στο Mazanivka, περίπου 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης τις Chepil, Husarivka, Nortsivka και Protopivka (βορειοδυτικά του Izyum) και Hrushuvakha, Ridne, Virnopillya, Dibrovne και Barvinkove (δυτικά και νοτιοδυτικά του Izyum).
Γεωτοποθετημένα πλάνα από ουκρανικές δυνάμεις που καταστρέφουν ρωσικά οχήματα μάχης πεζικού περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Izyum που δημοσιεύτηκε την 1η Αυγούστου υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί επίσης να επιχειρούν να προχωρήσουν δυτικά του Izyum.
Οι συνεχείς βομβαρδισμοί προς τα δυτικά μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να θέτουν όρους για να καταλάβουν περισσότερους οικισμούς στην ευρύτερη περιφέρεια του Kharkiv, σε αντίθεση με την καταστροφή των ουκρανικών οχυρών στο Slovyansk.
Η Ουκρανική Κύρια Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρουν στοιχεία της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD) που είναι δεσμευμένα στην προσπάθεια του Slovyansk και τα μεταφέρουν για να υποστηρίξουν αμυντικές θέσεις στη νότια Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια του Slovyansk ή γύρω από το S iversk την 1η Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να βομβάρδισαν την Adamivka, την Dolyna και την Krasnopillya βορειοδυτικά του Slovyansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιτέθηκαν σε κανέναν οικισμό στην περιοχή Siversk λόγω απωλειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ένα ρωσικό αρχηγείο στο Pervomaisk,, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Popasna.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν ανεπιτυχείς επιθέσεις σε οικισμούς νοτιοανατολικά και βορειοανατολικά του Bakhmut.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν μια απόπειρα ρωσικής αναγνώρισης στη Yakovlivka και μια επίθεση στο Soledar, περίπου 17 χιλιόμετρα και 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Bakhmut, αντίστοιχα.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης μια επίθεση στο Vershyna (περίπου 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Bakhmut) και προσπάθησαν να βελτιώσουν τις τακτικές θέσεις γύρω από το Bakhmut.
Το ρωσικό κανάλι Telegram Voennyi Osvedomitel δημοσίευσε πλάνα από κατεστραμμένα οχήματα σε ένα χωράφι, υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το Bakhmut.
Το ρωσικό κανάλι Telegram Z Kraken ισχυρίστηκε επίσης ότι οι μάχες συνεχίζονται ανατολικά του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από την Avdiivka και επανέλαβαν τις επιθέσεις δυτικά της πόλης Donetsk την 1η Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στην Avdiivka και στο Pisky και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν επίσης να πραγματοποιήσουν αναγνώριση στη Mariinka, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν την ομάδα αναγνώρισης και την ανάγκασαν να υποχωρήσει.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις διατήρησαν αμυντικές θέσεις κατά μήκος των διοικητικών συνόρων της Περιφέρειας Kherson και συνέχισαν να λαμβάνουν μέτρα για να εμποδίσουν την ουκρανική προέλαση.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο Bila Krynytsia και στο Andriivka, και τα δύο κοντά σε ουκρανικές θέσεις κατά μήκος του ποταμού Inhulets και στο Olhyne (κατά μήκος του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου T2207).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν την βόρεια περιφέρεια της Kherson, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την ουκρανική προέλαση από τα βορειοανατολικά.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να σχηματίσουν ομάδες κρούσης στο εγγύς μέλλον και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μεταφέρουν μονάδες από το Donbass στη νότια Ουκρανία.
Δορυφορικές εικόνες έδειξαν επίσης οχυρώσεις των ρωσικών δυνάμεων εντός των συστημάτων άρδευσης στο Pravdyne, περίπου 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Kherson.
Ουκρανοί πεζοναύτες φέρεται να αιχμαλώτισαν 11 Ρώσους στρατιωτικούς μετά από τοπική αντεπίθεση σε απροσδιόριστη περιοχή της Περιφέρειας Kherson.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι έχουν απελευθερώσει συνολικά 46 οικισμούς στην περιοχή από την έναρξη της ρωσικής κατοχής.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να στοχεύουν την πόλη Mykolaiv, Nikopol, οικισμούς στη νοτιοδυτική Περιφέρεια Dnipropetrovsk και την περιφέρεια της Οδησσού μεταξύ 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Mykolaiv με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300
Η Ουκρανική Εθνική Αστυνομία δήλωσε ότι τα χτυπήματα στο Mykolaiv προκάλεσαν ζημιές σε 58 ιδιωτικές κατοικίες, 13 πολυκατοικίες, και άλλες μη στρατιωτικές υποδομές.
Στην Περιφέρεια Dnipropetrovsk, αναφέρθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερους από 60 ρουκέτες από συστήματα Grad MLRS ενώ βομβάρδισαν και την περιοχή Kryvyi Rih.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δύο πυραύλους τύπου Iskander που εκτοξεύτηκαν από την Κριμαία, ανεπιτυχώς… αλλά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι επιδρομές κατέστρεψαν ένα ουκρανικό πυραυλικό σύστημα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να διαταράσσουν τη ρωσική επιμελητεία στοχεύοντας ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στη βορειοδυτική και νότια περιφέρεια Kherson.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν μια ρωσική αποθήκη στο Skadovsk (περίπου 65 χιλιόμετρα νότια της πόλης Kherson) και πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μεγάλο σύννεφο κόκκινου καπνού που προέρχονταν από την αποθήκη την 1η Αυγούστου.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι oι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν επίσης δύο ρωσικά προπύργια στην Oleksandrivka και Blahodatne (και τα δύο βορειοδυτικά της πόλης Kherson) και σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου (EW) στη Bilyaivka στη βόρεια περιφέρεια Kherson.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι έλαβε επιπλέον τέσσερα πυραυλικά συστήματα HIMARS από τις ΗΠΑ την 1η Αυγούστου και πιθανότατα θα συνεχίσει να στοχεύει ρωσικά υλικοτεχνικά προπύργια σε όλη τη νότια Ουκρανία.
vv1_17.png

vv2_17.png

vv3_13.png

vv4_14.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης