Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Στην Κωνσταντινούπολη τα μεσάνυχτα το πρώτο φορτίο με τα ουκρανικά σιτηρά

Τουρκία: Στην Κωνσταντινούπολη τα μεσάνυχτα το πρώτο φορτίο με τα ουκρανικά σιτηρά
Οι επιθεωρήσεις στο πλοίο θα πραγματοποιηθούν στη θάλασσα, στο σημείο που θα αγκυροβολήσει
Σχετικά Άρθρα

Στην Κωνσταντινούπολη μετά τα μεσάνυχτα θα βρεθεί το πλοίο Razoni, το πρώτο που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
Το φορτηγό πλοίο Razoni, με σημαία της Σιέρα Λεόνε, αναχώρησε χθες Δευτέρα 1 Αυγούστου από την Οδησσό με 26.000 τόνους αραβόσιτου και προορισμό το Λίβανο.
Αν και αρχικά είχε αναφερθεί πως θα έφτανε στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το απόγευμα, τελικά θα φτάσει «μετά τα μεσάνυχτα».

Εκτός ραντάρ

Το Razoni βρισκόταν τη νύχτα στα ανοιχτά των ρουμανικών ακτών, όμως αποσυνέδεσε το το σύστημα αυτόματης ταυτοποίησης που επιτρέπει να παρακολουθείται η πορεία του, γύρω στις 02:00 σήμερα το πρωί.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δεν έκανε γνωστούς τους λόγους για την κίνηση αυτή του πλοίου, η οποία του επιτρέπει να εξαφανιστεί από τα ραντάρ.
Εντούτοις μπορεί έτσι να διαφύγει από τα μέσα ενημέρωσης, που παραμονεύουν την άφιξή του στην είσοδο του Βοσπόρου.
Το φορτηγό έπλεε με πολύ μικρή ταχύτητα (7 κόμβους) στα ουκρανικά ύδατα εξαιτίας της ενδεχόμενης παρουσίας ναρκών, όμως στη συνέχεια αύξησε την ταχύτητά του, σύμφωνα με τον Marine Traffic.

Επιθεώρηση

Πρόκειται να επιθεωρηθεί από μια ομάδα του Κέντρου Κοινού Συντονισμού που επιβλέπει τις εξαγωγές ουκρανικών δημητριακών και φροντίζει για την αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου ανάμεσα στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία και τον ΟΗΕ.
Όπως αναφέρεται, «το πλοίο δεν θα εισέλθει σε λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, οι επιθεωρήσεις θα πραγματοποιηθούν στη θάλασσα, στο σημείο που θα αγκυροβολήσει στην είσοδο του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα».
«Δεν θα δοθεί άδεια στα σκάφη να πλησιάσουν το πλοίο.
Η Διοίκηση της Ακτοφυλακής θα λάβει σχετικά τα απαραίτητα μέτρα», προειδοποίησε το υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης