Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τέρας του Λοχ Νες μπορεί πράγματι να υπήρξε, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες μετά την εύρεση νέων απολιθωμάτων

Το τέρας του Λοχ Νες μπορεί πράγματι να υπήρξε, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες μετά την εύρεση νέων απολιθωμάτων
Υπάρχουν ψήγματα αλήθειας στο μύθο του τέρατος του Loch Ness; Ενδεχομένως, απαντούν τώρα βρετανοί επιστήμονες...

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η υπόθεση ότι υπήρξε το τέρας του Λοχ Νες στα Highlands της Σκωτίας μπορεί να μην είναι τόσο παράλογη όσο πιστεύαμε προηγουμένως.
Ένας πλησιόσαυρος - ένα προϊστορικό ερπετό με μακρύ, λεπτό λαιμό - μπορεί πράγματι να έζησε στο Λοχ Νες, τη γνωστή λίμνη της Σκωτίας, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπαθ που δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου στο περιοδικό Cretaceous Research.
Με βάση τις ανακαλύψεις τους, λένε ότι ο θρύλος του τέρατος του Λοχ Νες μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα φαντασία.
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε μετά την εύρεση απολιθωμάτων πλησιόσαυρων σε ένα ποτάμιο σύστημα 100 εκατομμυρίων ετών στην έρημο Σαχάρα του Μαρόκου, εύρημα που δείχνει ότι τα ερπετά μπορεί να ζούσαν και σε γλυκό και σε θαλασσινό νερό, σε αντίθεση με προηγούμενες θεωρίες που ανέφεραν ότι οι πλησιόσαυροι ζούσαν μόνο στην  θάλασσα. .
Έως τώρα, οι επιστήμονες απέρριπταν την ιδέα ότι σε ότι αφορά το τέρας του Λοχ Νες, υπήρχε και το ελάχιστο σπέρμα αλήθειας.
Έχουν υποστηρίξει μάλιστα ότι οι πλησιόσαυροι, που μοιάζουν με τη δημοφιλή απεικόνιση του υποτιθέμενου πλάσματος, δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν στη λίμνη γλυκού νερού γιατί οι ίδιοι θεωρούσαν ότι χρειάζονταν ένα περιβάλλον θαλασσινού νερού για να επιβιώσουν.
Ωστόσο, αυτά τα νέα απολιθώματα υποδεικνύουν ότι οι πλησιόσαυροι θα μπορούσαν πραγματικά να υπάρχουν και σε περιβάλλοντα γλυκού νερού, όπς αυτό της λίμνης Λοχ Νες όπου βρίσκονταν το ομώμυμο τέρας.
Το έγγραφο προτείνει ότι οι πλησιόσαυροι προσαρμόστηκαν για να ανέχονται το γλυκό νερό και ότι πολλοί μπορεί να έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε αυτό.
«Είναι λίγο αμφιλεγόμενο, αλλά ποιος θα πει ότι επειδή εμείς οι παλαιοντολόγοι τα αποκαλούσαμε πάντα θαλάσσια ερπετά, θα έπρεπε να ζουν μόνο στη θάλασσα;» αναφέρει ο Δρ Nick Longrich από το Κέντρο Εξέλιξης Milner του Πανεπιστημίου.
«Πολλά θαλάσσια πλάσματα εισέβαλαν τελικά στο γλυκό νερό», προσθέτει.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόδειξη ότι ένας πλησιόσαυρος ή κάτι παρόμοιο ήταν πράγματι το τέρας που ζούσε στη λίμνη Λοχ Νες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Αλλά δεδομένης της ανεύρεσης των συγκεκριμένων απολιθωμάτωνο», είανι πλέον εύλογο ότι οι πλησιόσαυροι έζησαν εκεί για εκατομμύρια χρόνια πριν από την άφιξη από τους ανθρώπους.
«Το αρχείο απολιθωμάτων υποδηλώνει επίσης ότι μετά από σχεδόν εκατόν πενήντα εκατομμύρια χρόνια», είπε ο Longreach στο BBC, «οι τελευταίοι πλησιόσαυροι τελικά εξαφανίστηκαν την ίδια στιγμή με τους δεινόσαυρους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης