Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα όριά της η Γερμανία: «Embargo» στην υποδοχή Ουκρανών προσφύγων - Καμία οικονομική βοήθεια από το κράτος

Στα όριά της η Γερμανία: «Embargo» στην υποδοχή Ουκρανών προσφύγων - Καμία οικονομική βοήθεια από το κράτος
Οι αρχές μάλιστα, αρνούνται να εγγράψουν νέους αφιχθέντες επειδή έχουν υπερβεί το όριο αυτών που μπορούν να λάβουν κοινωνική βοήθεια
Σχετικά Άρθρα

Ορισμένες περιφέρειες στη Γερμανία έχουν θεσπίσει μορατόριουμ για την αποδοχή προσφύγων από την Ουκρανία, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung γεγονός που αποτυπώνει την ασφυξία που έχει προκληθεί στη χώρα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι αρχές μάλιστα, αρνούνται να εγγράψουν νέους αφιχθέντες επειδή έχουν υπερβεί το όριο αυτών που μπορούν να λάβουν κοινωνική βοήθεια.
Ακόμη και αυτοί που έχουν βρει ένα κρεβάτι στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορούν να ζήσουν σε αυτές τις κοινότητες, τις συνοικίες, ακόμη και ολόκληρες εκτάσεις.
Οι τοπικές αρχές εξηγούν αυτό το βήμα με την ανάγκη προστασίας των σχολείων, των νηπιαγωγείων και των νοσοκομείων από συμφόρηση, αναφέρει η γερμανική έκδοση.
Όλο και περισσότερες επιμέρους κοινότητες, περιφέρειες και ακόμη και ολόκληρα εδάφη στη Γερμανία εισάγουν μορατόριουμ για την είσοδο προσφύγων από την Ουκρανία, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung.
Ακόμα κι αν οι άνθρωποι που φεύγουν από τις μάχες μπορούν να βρουν στέγη στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα λάβουν οικονομική βοήθεια από το κράτος.
Στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, πολλές περιοχές έχουν ήδη «κλείσει ερμητικά».
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στη Σαξονία, όπου έχει ήδη ξεπεραστεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να λάβουν κοινωνικές παροχές.
Και όλο και περισσότερες περιφέρειες της χώρας ανακοινώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να καταγράφουν πρόσφυγες.
Για παράδειγμα, η Βαυαρία, η οποία δέχθηκε μεγάλο αριθμό Ουκρανών τους πρώτους μήνες μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών τον Φεβρουάριο, τώρα τους ανακατευθύνει μόνο σε άλλες χώρες.
Από τις αρχές Ιουνίου, 3.700 άτομα από την Ουκρανία έχουν φτάσει στην πόλη του Μπίλεφελντ.
Ως αποτέλεσμα, το επιτρεπόμενο όριο ξεπεράστηκε κατά 15%.
Ως εκ τούτου, τώρα οι νεοφερμένοι στέλνονται σε δημόσιες εγκαταστάσεις στο Μπόχουμ.
Οι Ουκρανοί έρχονται όλο και περισσότερο αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου καταφέρνουν να βρουν στέγη στον ιδιωτικό τομέα, αλλά βάσει νόμου δεν έχουν το δικαίωμα να μείνουν εκεί.
Όλα αυτά περιπλέκουν πολύ το έργο των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που προσπαθούν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στη στέγαση.
Αντιμετωπίζουν πολλούς γραφειοκρατικούς περιορισμούς.
Για παράδειγμα, από τη στιγμή που ένας πρόσφυγας αρχίζει να λαμβάνει κοινωνική βοήθεια, τοποθετείται σε μια συγκεκριμένη περιοχή και του απαγορεύεται να φύγει από αυτήν. Δηλαδή, αν ένας Ουκρανός βρει ένα μέρος να ζήσει στο Βερολίνο και εγγραφεί εκεί, δεν θα μπορεί πλέον να μετακομίσει στο Βραδεμβούργο.
Εθελοντές βοηθοί από τη Γερμανία ζητούν από τις αρχές να είναι πιο ευέλικτες σε τέτοια θέματα.
Τα εδάφη, οι περιφέρειες ή οι κοινότητες που έχουν εισαγάγει ένα μορατόριουμ εξηγούν ένα τέτοιο βήμα κυρίως από την ανάγκη προστασίας των τοπικών σχολείων, νηπιαγωγείων, καθώς και ιατρικών και κυβερνητικών ιδρυμάτων.
Η Σαξονία, που συνορεύει με την Πολωνία, έχει ήδη δεχθεί 4.600 πρόσφυγες περισσότερους από τον επιτρεπόμενο κανόνα.
Τώρα μόνο όσοι έχουν γονείς, παιδιά, αδερφές ή αδέρφια που ζουν στη γη επιτρέπεται να έρχονται εκεί.
Και τέτοιοι κανόνες ισχύουν ήδη σε πολλά μέρη καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης