Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής δήλωσε πως θα καταψηφίσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής δήλωσε πως θα καταψηφίσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Σύμφωνα με τον Hawley, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι τώρα έτοιμες να αποκρούσουν μια πιθανή στρατιωτική επίθεση από την Κίνα στον Ειρηνικό λόγω μεγάλου αριθμού περισπασμών, συμπεριλαμβανομένων δεσμεύσεων στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Hawley από το Μιζούρι δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Μια τέτοια δήλωση έρχεται σε αντίθεση με τη θέση της πλειοψηφίας των βουλευτών και των δύο κομμάτων, σημειώνει το The Hill.
Σύμφωνα με τον Hawley, ο κύριος αντίπαλος για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τώρα η Κίνα, και η επέκταση των αμερικανικών δεσμεύσεων στην Ευρώπη μόνο θα επιδεινώσει τα προβλήματα ασφάλειας.
Προειδοποιεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επεκτείνουν τις δεσμεύσεις τους για την ασφάλεια στην Ευρώπη τώρα ενόψει μιας μεγαλύτερης απειλής από την Κίνα. 
«Η Φινλανδία και η Σουηδία θέλουν να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία για να αποτρέψουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα στην Ευρώπη. 
Αυτό είναι κατανοητό δεδομένης της τοποθεσίας και των αναγκών ασφαλείας τους», γράφει ο Hawley.
Ωστόσο, ο κύριος εξωτερικός εχθρός για την Αμερική, κατά τη γνώμη του, βρίσκεται πλέον όχι στην Ευρώπη, αλλά στην Ασία, επομένως είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι απειλές από την Κίνα. «Και όταν πρόκειται για τον κινεζικό ιμπεριαλισμό, ο αμερικανικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια: Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι διατεθειμένες να του αντισταθούν. Η επέκταση των αμερικανικών δεσμεύσεων για την ασφάλεια στην Ευρώπη τώρα μόνο θα επιδεινώσει αυτό το πρόβλημα  -  και θα κάνει την Αμερική λιγότερο ασφαλή»,  προειδοποιεί ο γερουσιαστής. 
Σύμφωνα με τον Hawley, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι τώρα έτοιμες να αποκρούσουν μια πιθανή στρατιωτική επίθεση από την Κίνα στον Ειρηνικό λόγω μεγάλου αριθμού περισπασμών, συμπεριλαμβανομένων δεσμεύσεων στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. 
«Μπροστά σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, πρέπει να κάνουμε μια επιλογή. 
Πρέπει να κάνουμε λιγότερα στην Ευρώπη (και αλλού) για να δώσουμε προτεραιότητα στην Κίνα και την Ασία»
, είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr  




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης