Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι ΗΠΑ για αντίποινα και τρομοκρατικές ενέργειες μετά την εξόντωση του al Zawahiri

Φόβοι ΗΠΑ για αντίποινα και τρομοκρατικές ενέργειες μετά την εξόντωση του al Zawahiri
Για υψηλότερο κίνδυνο αντιαμερικανικής βίας κάνει λόγο το State Department
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία τους για αντίποινα και τρομοκρατικές ενέργειες κατά αμερικανικών στόχων ή πολιτών στο εξωτερικό εκφράζουν οι ΗΠΑ μετά την εξόντωση του Ayman al Zawahiri, του αρχηγού της Al Qaeda.
«Το State Department πιστεύει ότι υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος αντιαμερικανικής βίας μετά τον θάνατο του Ayman al Zawahiri την 31η Ιουλίου 2022.
Οι τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις (...) εναντίον αμερικανών πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων σε πολλές περιοχές του κόσμου.
Οι επιθέσεις αυτές μπορεί να πάρουν διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων καμικάζι, δολοφονιών, απαγωγών, αεροπειρατειών και βομβιστικών ενεργειών» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του State Department.
Υπενθυμίζεται πως ο al Zawahiri σκοτώθηκε στο μπαλκόνι του τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε πλήγμα αμερικανικού UAV.
Ο al Zawahiri θεωρούνταν ένας από αυτούς που σχεδίασαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης