Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βοήθεια από την Κίνα θέλει ο Zelensky για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Πυρά σε Schroeder

Βοήθεια από την Κίνα θέλει ο Zelensky για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Πυρά σε Schroeder
Αηδιαστικό πρώην ηγέτες κρατών με ευρωπαϊκές αξίες να εργάζονται για τη Ρωσία είπε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Απευθείας συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping επιθυμεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προκειμένου να τον βοηθήσει έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας South China Morning Post, στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη ο Zelensky, ο οποίος κάλεσε την Κίνα να χρησιμοποιήσει την πολιτική και οικονομική επιρροή της στη Ρωσία για να τελειώσει η ένοπλη σύρραξη.
«Πρόκειται για πολύ ισχυρό κράτος, με δυνατή οικονομία που μπορεί πολιτικά και οικονομικά να επηρεάσει τη Ρωσία.
Επίσης, η Κίνα είναι κράτος-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» ανέφερε ο Zelensky στη SCMP.

Πυρά στον Schroeder

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας και στενού φίλου του Putin, Gerhard Schroeder για τα όσα υποστήριξε σχετικά με την ουκρανική κρίση.
Ο Zelensky χαρακτήρισε αηδιαστική τη συμπεριφορά του Schroeder, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η συμφωνία της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τα σιτηρά θα μπορούσε σταδιακά να οδηγήσει και σε μια εκεχειρία και κατάπαυση του πυρό
«Είναι απλώς αηδιαστικό όταν πρώην ηγέτες μεγάλων κρατών με ευρωπαϊκές αξίες εργάζονται για τη Ρωσία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με αυτές τις αξίες», είπε Zelensky.
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις που είχαν αρχίσει μεταξύ των δύο πλευρών, έχουν σταματήσει από τον περασμένο Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης