Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - Κάθε μέρα εκατομμύρια Αμερικανοί πεινούν - Ατελείωτες οι ουρές στα συσσίτια

Αποκάλυψη - Κάθε μέρα εκατομμύρια Αμερικανοί πεινούν - Ατελείωτες οι ουρές στα συσσίτια
Στοιχεία από το Γραφείο Απογραφής έδειξαν ότι τον Ιούλιο, 25 εκατομμύρια ενήλικες δεν είχαν φάει όσο θα έπρεπε τις προηγούμενες 7 ημέρες.
Σχετικά Άρθρα

Εικόνες ενός σκοτεινού παρελθόντος ή εικόνες από ένα ζοφερό μέλλον στις ΗΠΑ;
Εκατομμύρια Αμερικανοί βιώνουν καταστάσεις πείνας, την ίδια ώρα που οι ουρές στα συσσίτια μεγαλώνουν.
Ολόκληρες οικογένειες με παιδιά στα χέρια περιμένουν ένα πιάτο φαγητού.
Ο πληθωρισμός που μεταφράζεται σε ακρίβεια κάνει τους Αμερικανούς να αναζητούν είτε κουπόνια φαγητού, είτε τα κοντινότερα συσσίτια.
Και μάλιστα όταν οι περισσότεροι από αυτούς είναι εργαζόμενοι, όχι άνεργοι.
Απλά δεν τους φτάνει ο μισθός.

Η διαφορά του 2007 με το 2022


Την πρώτη φορά που η Kelly Wilcox οδήγησε το αυτοκίνητο της, ένα Dodge Grand Caravan του 2017 στο κατάστημα τροφίμων κοντά στο σπίτι της στο Payson της Γιούτα, παρατήρησε ένα πράγμα που την εξέπληξε.
Νεότερα μοντέλα Toyota και Honda.
«Είδα ένα σωρό άλλους ανθρώπους με αυτοκίνητα σαν το δικό μου, που είχαν παιδιά στα αυτοκίνητα», είπε.

Έχει δουλειά, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς

Η μητέρα τεσσάρων μικρών παιδιών δεν ήξερε τι να περιμένει όταν έκανε αυτό το αρχικό ταξίδι στο Tabitha’s Way Local Food Pantry την άνοιξη του 2022.
Ήξερε ότι χρειαζόταν βοήθεια.
Ο άντρας της είχε χάσει τη δουλειά του.
Σύντομα βρήκε μια νέα δουλειά ως διαχειριστής λογαριασμού, αλλά με τον πληθωρισμό που συνεχώς ανεβαίνει δεν ήταν αρκετό.
«Δεν μπορούμε ακόμα να συμβαδίσουμε με τους λογαριασμούς», είπε η Wilcox, 35 ετών.
Για να ταΐσει τα παιδιά της αυτό το καλοκαίρι, επισκεπτόταν τακτικά το κατάστημα τροφίμων και τόνισε πως η πτώση των τιμών των τροφίμων ή η αύξηση του μισθού του συζύγου της , θα είναι απαραίτητα για το άμεσο μέλλον.

Αυξάνεται η ανασφάλεια των πολιτών

Η αύξηση της επισιτιστικής ανασφάλειας δεν αφορά ένα ξαφνικό κύμα ανεργίας όπως συνέβη όταν η οικονομία «σταμάτησε» το 2020 στο πρώτο κύμα της πανδημίας.
Πρόκειται για τον πληθωρισμό.
Υψηλότερες τιμές για τη στέγαση, το φυσικό αέριο και ιδιαίτερα τα τρόφιμα.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τις τιμές καταναλωτή, το κόστος των τροφίμων αυξήθηκε κατά 10,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τη μεγαλύτερη αύξηση 12 μηνών από το 1981.
Τα συσσίτια προσπαθούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τη μείωση των δωρεών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την αυξημένη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια από τα συσσίτια.

25 εκατ. Αμερικάνοι δεν είχαν φάει για μέρες

Στοιχεία από το Γραφείο Απογραφής έδειξαν ότι τον Ιούλιο, 25 εκατομμύρια ενήλικες μερικές φορές δεν είχαν φάει αρκετά τις προηγούμενες επτά ημέρες.
Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός από λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2020, όταν η πανδημία συνέχισε να έχει υψηλό οικονομικό τίμημα και το ποσοστό ανεργίας ήταν σχεδόν διπλάσιο από αυτό που είναι σήμερα.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Μια έρευνα που διεξήχθη από το Urban Institute διαπίστωσε ότι η επισιτιστική ανασφάλεια, αφού μειώθηκε απότομα το 2021, αυξήθηκε περίπου στο ίδιο επίπεδο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022 με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020.
Περίπου 1 στους 5 ενήλικες ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν επισιτιστική ανασφάλεια τους προηγούμενους 30 ημέρες.
Μεταξύ των ενηλίκων με δουλειά, το 17,3% δήλωσε ότι είχε βιώσει επισιτιστική ανασφάλεια, έναντι 16,3% το 2020.

Εργάζονται αλλά δεν έχουν ασφάλεια

Σε τοπικό επίπεδο, αυτές οι τάσεις αντικατοπτρίζονται σε αυτό που βλέπει η Wendy Osborne, διευθύντρια του Tabitha’s Way, στη Γιούτα. «Υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που έχουν δουλειά, εργάζονται, απλώς δεν βγάζουν αρκετά», είπε.
Ο Osborne είπε ότι η πλειονότητα των οικογενειών που έπαιρναν φαγητό από την Tabitha's Way απασχολούνταν με μία ή περισσότερες θέσεις εργασίας.
Η Feeding America, το μεγαλύτερο δίκτυο συσσιτίων στη χώρα, που βοηθά στην προμήθεια των μικρότερων αποθηκών πρώτης γραμμής από όπου οι πελάτες παραλαμβάνουν τρόφιμα, είπε ότι το 65% των οργανώσεων-μελών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν αύξηση από τον Μάιο έως τον Ιούνιο στον αριθμό των ατόμων που εξυπηρετούνται.

Μειώνονται και δωρεές χρημάτων

Ταυτόχρονα, οι δωρεές σε μετρητά, μια τεράστια βοήθεια στην αρχή της πανδημίας, μειώνονται.
Το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα έσοδα για το εθνικό γραφείο μειώθηκαν σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 107 εκατομμύρια δολάρια από 151 εκατομμύρια δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης