Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: H Ρωσία δεν πρέπει να νικήσει στην Ουκρανία - Υπερβολική η Κίνα για την επίσκεψη Pelosi

Stoltenberg: H Ρωσία δεν πρέπει να νικήσει στην Ουκρανία - Υπερβολική η Κίνα για την επίσκεψη Pelosi
Η Κίνα δεν θα πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Pelosi στην Ταϊβάν, είπε επίσης ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να νικήσει, δήλωσε σήμερα 4/8 ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Y. Stoltenberg ενώ χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση της Κίνας για την επίσκεψη της Nacys Pelosi στην Ταϊβάν.
Για να εμποδιστεί η Μόσχα να κερδίσει τον πόλεμο, το ΝΑΤΟ και οι χώρες μέλη του μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία με όπλα και άλλη βοήθεια για πολύ καιρό ακόμη, πρόσθεσε.
«Είναι προς το συμφέρον μας να μην επιτύχει αυτού του είδους η επιθετική πολιτική», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας σε ομιλία που εκφώνησε στην πατρίδα του.
«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι τρομερό, όμως θα ήταν πολύ χειρότερα αν γινόταν πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ», δήλωσε.
Περιγράφοντας αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ως μια επίθεση εναντίον της υφιστάμενης παγκόσμιας τάξης, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η συμμαχία πρέπει να εμποδίσει ενδεχόμενη επέκταση του πολέμου.
«Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε.
«Αν ο πρόεδρος Putin σκεφτεί καν να κάνει σε μια χώρα του ΝΑΤΟ κάτι παρόμοιο με αυτά που έκανε στη Γεωργία, τη Μολδαβία ή την Ουκρανία, τότε ολόκληρο το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί αμέσως», δήλωσε ο Stoltenberg.
«Αυτή δεν είναι απλώς μια επίθεση στην Ουκρανία, μια ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα με πληθυσμό μεγαλύτερο από 40 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι επίσης μια επίθεση στις αξίες μας και στην παγκόσμια τάξη την οποία θέλουμε», δήλωσε μιλώντας για τον πόλεμο ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Για την επίσκεψη Pelosi 

Η Κίνα δεν θα πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Pelosi στην Ταϊβάν, είπε επίσης ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
«Η επίσκεψη της Pelosi  δεν είναι λόγος για την Κίνα να αντιδρά υπερβολικά ή να απειλεί την Ταϊβάν ή να χρησιμοποιεί απειλητική ρητορική», δήλωσε ο Stoltenberg στο Reuters.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι του ΝΑΤΟ έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ταϊβάν τακτικά όλα αυτά τα χρόνια, και συνεπώς αυτό δεν αποτελεί λόγο για την Κίνα να υπερβάλλει στην αντίδρασή της», πρόσθεσε ο Stoltenberg.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης