Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορούν τον αυταρχικό Zelensky οι δήμαρχοι και η Washington Post – Ο Ουκρανός Πρόεδρος επιτίθεται στην ΕΕ για 8 δισ

Κατηγορούν τον αυταρχικό Zelensky οι δήμαρχοι και η Washington Post – Ο Ουκρανός Πρόεδρος επιτίθεται στην ΕΕ για 8 δισ
Ο Zelensky και η ομάδα του έχουν σφετεριστεί την τρέχουσα δραματική κατάσταση στην Ουκρανία και στον χειμαζόμενο ουκρανικό λαό…

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα καθίσταται αντιληπτό το αυταρχικό, ασύδοτο και άπληστο καθεστώς Zelensky.
O Πρόεδρος της Ουκρανίας κρύβει καλά πίσω από το προσωπείο του δήθεν ήρωα και αγωνιστή ηγέτη για τον Ουκρανικό λαό, τους πραγματικούς του στόχους πώς να καρπωθούν τα δισεκ. δολάρια και ευρώ μαζί με την ουκρανική ελίτ.
Ο ουκρανικός στρατός καταρρέει, ήδη διαλύθηκαν 3 ταξιαρχίες άπαξ και κατέρρευσε το Donbass.
Η Ανατολική Ουκρανία έπεσε στα χέρια των ρώσων…
Ο Zelensky ωστόσο όλο αυτό το διάστημα, έθεσε εκτός νόμου 11 πολιτικά κόμματα.
Υποχρέωσε όλα τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας να παίζουν το ίδιο πρόγραμμα.
Καθαίρεσε πρόσφατα τον επικεφαλής της GUR των μυστικών υπηρεσιών και την Γενική Εισαγγελέα της Ουκρανίας...
Επίσης ο Zelensky θεωρείται υπεύθυνος για τα εγκλήματα πολέμου των μυστικών υπηρεσιών GUR της Ουκρανίας.
Αρνήθηκε πεισματικά στους Azov και σε άλλους Ουκρανούς να παραδοθούν π.χ. στο εργοστάσιο Azovstal και αλλού και έπρεπε να φθάσουν σε αδιέξοδο οι Ουκρανοί ώστε να παραδοθούν.
Ο Zelensky και η ομάδα του έχουν σφετεριστεί την τρέχουσα δραματική κατάσταση στην Ουκρανία και στον χειμαζόμενο ουκρανικό λαό…

Σκληρή επίθεση της Washington Post στον Zelensky

Οι διαφορές αυξάνονται μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των περιφερειακών ηγετών και δημάρχων και οι παλιές διαμάχες αναβιώνουν ανέφερε η Washington Post.
Οι αυταρχικές τάσεις κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης «άρχισαν να αναπτύσσονται στην Ουκρανία», δήλωσε ο δήμαρχος της Dnipro Boris Filatov.
Κατά τη γνώμη του, οι δήμαρχοι ήταν στην πρώτη γραμμή της προστασίας των πόλεων και θέλουν περισσότερο έλεγχο στην αποκατάσταση της κοινωνίας.
Η αμερικανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η δημιουργία στρατιωτικών διοικήσεων από την κυβέρνηση, των οποίων οι εξουσίες συχνά υπερισχύουν των πολιτικών τοπικών κυβερνήσεων, έχει απογοητεύσει τους δημάρχους σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ίδιοι οι Ουκρανοί δήμαρχοι προσπαθούν να δημιουργήσουν συνεργασίες με χώρες ή πόλεις που είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν συγκεκριμένα προγράμματα ανάκαμψης.

Ο άπληστος και αχάριστος Zelensky κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για 8 δισεκ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) καθυστερεί τεχνητά την παροχή μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
«Κάθε μέρα και με διαφορετικούς τρόπους, υπενθυμίζω σε ορισμένους ηγέτες της ΕΕ ότι οι Ουκρανοί συνταξιούχοι, οι εκτοπισμένοι μας, οι δάσκαλοί μας και άλλοι άνθρωποι που εξαρτώνται από τις πληρωμές του προϋπολογισμού δεν πρέπει να είναι όμηροι της αναποφασιστικότητας ή της γραφειοκρατίας της Ευρώπη», τόνισε ο Zelensky.
Συνολικά 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ουκρανία έχουν πλέον ανασταλεί.
Και μια τέτοια τεχνητή καθυστέρηση στη μακροοικονομική οικονομική βοήθεια για το κράτος μας είναι είτε έγκλημα είτε λάθος»
Το ερώτημα είναι από πότε μπορεί ο Zelensky να προκαλεί με αυτό τον τρόπο, αντί να είναι ευγνώμων που οι ευρωπαίοι τον υποστηρίζουν τους κατηγορεί γιατί καθυστερούν να καταβάλλουν 8 δισεκ.
Η Ευρώπη δεν έχει υποχρέωση να καταβάλλει στην Ουκρανία 8 δισεκ. απλά η Ευρώπη στηρίζει την Ουκρανία για ανθρωπιστικούς λόγους…

Ο Zelensky δεν κατονόμασε συγκεκριμένη χώρα που καθυστερεί τη βοήθεια προς την Ουκρανία.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «αυτό είναι ακόμα ένα λάθος και θα διορθωθεί».

Η Γερμανία μπλοκάρει τα 8 δισ

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Igor Zhovkva κατηγόρησε τη Γερμανία ότι μπλοκάρει οικονομική βοήθεια ύψους 9 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία έχει ήδη λάβει 1 δισ. ευρώ, αλλά η Γερμανία και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθυστερούν την παροχή των υπολοίπων 8 δισ. ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να σχηματίσει ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 8 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο.
Μέρος των κεφαλαίων θα δοθεί στην Ουκρανία με τη μορφή επιχορηγήσεων και το υπόλοιπο με τη μορφή των δανείων.
Πριν από αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε τη μεταφορά στην Ουκρανία ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε μακροοικονομική δανειακή βοήθεια, που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Το Συμβούλιο της ΕΕ σε επίπεδο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών στις 12 Ιουλίου ενέκρινε το αντίστοιχο δάνειο προς την Ουκρανία.
Στις 18 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την προετοιμασία ενός προγράμματος έκτακτης μακροοικονομικής χρηματοδότησης για την Ουκρανία ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ υπό τις εγγυήσεις της ΕΕ έως το τέλος του 2022.
Το εγκεκριμένο δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ ήταν η πρώτη δόση στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης