Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι πήραν 46 drones από το Ιράν για να πλήξουν τα HIMARS – Για το έγκλημα στην Yelenovka ευθύνονται οι Ουκρανοί

Οι Ρώσοι πήραν 46 drones από το Ιράν για να πλήξουν τα HIMARS – Για το έγκλημα στην Yelenovka ευθύνονται οι Ουκρανοί
Για το έγκλημα στη Yelenovka του Donetsk στην Ανατολική Ουκρανία ευθύνονται οι Ουκρανοί και οι HIMARS

(upd) Το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα HIMARS βρίσκεται στο επίκεντρο.
Οι ρώσοι αγόρασαν από το Ιράν 46 μη επανδρωμένα αεροσκάφη βαρέως κρούσης τύπου Shahed 129, τα οποία οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν για να επιτεθούν στο σύστημα HIMARS.
Ταυτόχρονα οι ρώσοι φέρουν πειστήρια ότι για το έγκλημα στην Yelenovka όπου κρατούνταν στρατιώτες Azov το πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί χρησιμοποιώντας το πυραυλικό σύστημα HIMARS

Για το έγκλημα στη Yelenovka του Donetsk στην Ανατολική Ουκρανία ευθύνονται οι Ουκρανοί και οι HIMARS

Οι Ρώσοι σχολιάζοντας τις προσπάθειες εκπροσώπων της Δύσης να μεταθέσουν την ευθύνη για την επίθεση στο κέντρο κράτησης Yelenovka στη Ρωσία, σημείωσε ότι «ζούμε σε έναν κόσμο της λεγόμενης μετα-αλήθειας, όπου η αλήθεια δεν έχει σημασία».
Οι άνθρωποι απλώς εκφράζουν κατηγορίες, κάνουν δηλώσεις και δεν ανησυχούν για την αλήθεια, τα γεγονότα.
Φυσικά, είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να συζητήσουμε οτιδήποτε με τέτοιους εταίρους».
Συγκεκριμένα, ανέφερε ως παράδειγμα την «επιχείρηση σκηνοθεσίας στην Bucha», όπου «δεν έχουν γίνει ακόμη σοβαρές έρευνες».
H περίπτωση της Bucha είναι πραγματική ντροπή.
Αλλά το κέντρο κράτησης της Yelenovka είναι ακόμη μεγαλύτερη ντροπή, γιατί δείχνουμε στοιχεία και φυσικά, θα φέρουμε διεθνείς εμπειρογνώμονες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια αναφέρουν οι ρώσοι».

«Προφανώς, αυτό το κέντρο κράτησης βομβαρδίστηκε από ρουκέτες HIMARS.
Δεν έχουμε HIMARS, αλλά η Ουκρανία έχει HIMARS», τόνισε ο πρώτος αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ.
Η ουκρανική πλευρά χρησιμοποίησε όπλα μεγάλου βεληνεκούς του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS, κατά τη διάρκεια επίθεσης στο κέντρο κράτησης στη Yelenovka.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 29ης Ιουλίου στις φυλακές όπου βρίσκονταν 193 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν μέλη του συντάγματος Azov.
Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, ένας μέρος των κτηρίων υπέστη ζημιές, σκοτώθηκαν 53, τραυματίστηκαν 73 αιχμάλωτοι πολέμου και τραυματίστηκαν 8 υπάλληλοι του κέντρου κράτησης.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί Drones από το Ιράν…

Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί drones που αγοράστηκαν από το Ιράν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο σύμβουλος του Γραφείου του Ουκρανού Προέδρου, Oleksiy Arestovych, δήλωσε στις 5 Αυγούστου ότι το Ιράν παρέδωσε 46 drones στη Ρωσία και ότι η ουκρανική κυβέρνηση έχει ήδη καταγράψει τη χρήση αυτών των drones σε μάχες στην Ουκρανία.
Τουλάχιστον ένα μέρος των drones είναι παλαιότερης γενιάς μη επανδρωμένα αεροσκάφη βαρέως κρούσης τύπου Shahed 129, τα οποία οι ρωσικές δυνάμεις ίσως να χρησιμοποιήσουν για να επιτεθούν στο HIMARS που παρέχεται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν δύο ουκρανικά αεροσκάφη Su – 25 τις τελευταίες 24 ώρες

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο ουκρανικά αεροσκάφη Su-25 τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο αεροσκάφη Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας τις τελευταίες 24 ώρες.
Ένα από τα Su-25 καταστράφηκε από επιχειρησιακά και τακτικά αεροσκάφη σε μια εναέρια μάχη κοντά στον οικισμό Solntsevo στην περιοχή Kirovograd.
Ένα άλλο Su-25 αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την αεράμυνα κοντά στον οικισμό Radgospnoye στην περιοχή Kherson», διευκρίνισε.

«Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε οκτώ μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κοντά στους οικισμούς Dibrovnoye, Suligovka, Dolgenkoye, Prishib, Bairak και Volokhov Yar στην περιοχή Kharkov και κοντά στον οικισμό Pologi στην περιοχή Zaporozhye την περασμένη ημέρα», σημείωσε ο Konashenkov, σύμφωνα με το Tass.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 26 βλήματα που εκτοξεύτηκαν από πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών αναχαιτίστηκαν κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, τη γέφυρα Antonovsky, το Chernobayevka, το Brilyovka, το Novaya Kakhovka, το Aleshkovskiye Peski και το Tsyurupinsk στην περιοχή Kherson, καθώς και κοντά στους οικισμούς Sukhaya Kamenoka και στην περιοχή του Kharkiv.

Βασικά σημεία

Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν drones από το Ιράν.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις σε οικισμούς νότια του Bakhmut.

Οι ρωσικές και οι ουκρανικές δυνάμεις αντάλλαξαν βαριά πυρά στο Pisky, υποδηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι απίθανο να έχουν τον πλήρη έλεγχο του Pisky παρά τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στα βόρεια, βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.

Οι ρωσικές και οι ουκρανικές δυνάμεις αλληλοκατηγορούνται ότι βομβάρδισαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia (NPP) στο Enerhodar.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει συστήματα πυροβολικού για να στοχεύουν πέρα από τον ποταμό Dnipro.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν στο Lozove, στην περιφέρεια Kherson, πιθανότατα στοχεύοντας το ουκρανικό προγεφύρωμα πάνω από τον ποταμό Inhulets.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη χερσαία επίθεση μεταξύ Izyum και Slovyansk στις 5 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν οικισμούς κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv - Donetsk βορειοδυτικά του Slovyansk, συμπεριλαμβανομένων των Bohorodychne, Dolyna, Dibrivne, Mazanivka, Adamivka και Kurulka.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Siversk στις 5 Αυγούστου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εμπλέκονται σε πυρά φορητών όπλων κοντά στο Siversk, επιπλέον των συνεχιζόμενων επιθέσεων πυροβολικού στην πόλη Siversk και τους γύρω οικισμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις νότια του Bakhmut στις 5 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να κερδίσουν έδαφος και να βελτιώσουν τις τακτικές τους θέσεις στο Zaitseve και στο Vershyna, αμφότερα σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τα νότια προάστια του Bakhmut.
Αρκετοί Ρώσοι bloggers ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν στο εργοστάσιο γύψου Knauf Gips Donbas στα νοτιοανατολικά περίχωρα του Soledar, περίπου 8 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut και απευθείας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut-Lysychansk.
Ουκρανικές πηγές δήλωσαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα αγωνίζονται να περάσουν τις ουκρανικές άμυνες γύρω από το Bakhmut και οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να χτυπούν ουκρανικές θέσεις με βαρύ πυροβολικό.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλές περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στα βόρεια και δυτικά της πόλης του Donetsk στις 5 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να προχωρήσουν προς το Krasnohorivka (15km βόρεια της πόλης Donetsk), Avdiivka (περίπου 6km βόρεια της πόλης Donetsk) και Pisky (περίπου 5 χλμ βορειοδυτικά της πόλης του Donetsk).
Παρά τους ισχυρισμούς από ρωσικές πηγές ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Pisky, τα βίντεο από την περιοχή δείχνουν ότι το Pisky παραμένει υπό βαριά πυρά πυροβολικού από όλες τις πλευρές, πράγμα που σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα δεν έχουν ακόμη καταφέρει να εδραιώσουν πλήρη έλεγχο των αστικών τμημάτων του ίδιου του Pisky.
Τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν επίσης ανεπιτυχώς να προχωρήσουν στη Marinka, απευθείας στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) Vitaly Kiselev ισχυρίστηκε ότι οι ταξιαρχίες DNR και δυνάμεις της ομάδας Wagner ανέλαβαν τον έλεγχο του 50% της Marinka

Νότιος Άξονας - Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις στη βορειοδυτική περιφέρεια Kherson, με στόχο πιθανώς το ουκρανικό προγεφύρωμα πάνω από τον ποταμό Inhulets.
Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δύο ρωσικές μονάδες μεγέθους διμοιρίας αποτελούμενες από SPETSNAZ και στοιχεία αρμάτων μάχης προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προχωρήσουν στο Lozove, που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Lozove, Velyke Artakove και Andiivka, όλα κοντά στο ουκρανικό προγεφύρωμα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης εντείνει τις εναέριες αναγνωρίσεις και συνέχισαν να βομβαρδίζουν κατά μήκος της γραμμής επαφής στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να στοχεύουν τις περιφέρειες Nikopol, Mykolaiv, Dnipropetrovsk και Odessa με MLRS και πυραύλους.
Οι αρχές της Περιφέρειας Dnipropetrovsk ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν περίπου 60 ρουκέτες από συστήματα Grad MLRS στην πολιτική υποδομή της Nikopol και έπληξαν τη Myrivska (κοινοτική περιφέρεια) με πύραυλο κρουζ Kh-59.
Αξιωματούχοι της περιφέρειας Mykolaiv ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Mykolaiv με βαρύ πυροβολικό.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στα σύνορα της περιφέρειας Οδησσού με Mykolaiv.

Αλληλοκατηγορίες για τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia

Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι αλληλοκατηγορούνται ότι βομβάρδισαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia (NPP) στο Enerhodar στις 5 Αυγούστου.
Η ουκρανική κρατική επιχείρηση πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρεις γραμμές επικοινωνίας υψηλής τάσης της Zaporizhia κοντά στη βιομηχανική περιοχή του εργοστασίου.
Ο δήμαρχος Enerhodar Dmytro Orlov σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις κατοικημένες γειτονιές του Enerhodar από την κατεύθυνση του NPP Zaporizhia, με αποτέλεσμα διακοπές ρεύματος στις περισσότερες γειτονιές.
Οι ρωσικές κατοχικές αρχές στο Enerhodar ισχυρίστηκαν ότι το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδισε το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia, προκαλώντας ζημιές σε δύο γραμμές μεταφοράς που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των μονάδων ισχύος στην πόλη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα συνέχισαν να στοχεύουν ρωσικές αποθήκες και θέσεις πυρομαχικών στην περιφέρεια Kherson.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι κατέστρεψε τρεις ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στην πόλη Kherson και στο Prydniprovske και το Tokarivka (και οι δύο βρίσκονται ανατολικά της πόλης Kherson κατά μήκος του ποταμού Dnipro).
Το ουκρανικό κανάλι Telegram Operativnyi ZSU ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χτυπήσει δύο θέσεις στρατιωτικής υποδομής στο Oleshky και στη Nova Kakhovka με όπλα υψηλής ακρίβειας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να κατέστρεψαν τέσσερα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300 και γεωγραφικά εντοπισμένα πλάνα έδειξαν ουκρανικές πυραυλικές μονάδες να καταστρέφουν ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στη Starosillya κατά μήκος της επίγειας γραμμής επικοινωνίας T2207 (GLOCs).
xx1_18.png
xx2_20.png
xx3_21.png
xx4_18.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης