Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan προς Ρωσία: Έτοιμη η Τουρκία να φιλοξενήσει συνάντηση Putin - Zelensky

Erdogan προς Ρωσία:  Έτοιμη η Τουρκία να φιλοξενήσει συνάντηση Putin - Zelensky
Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Ρωσία, τον γείτονά μας στη Μαύρη Θάλασσα, σε όλους τους τομείς για να συμβάλουμε στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan πρότεινε στη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin στο Σότσι στις 5 Αυγούστου ότι η χώρα του μπορεί να φιλοξενήσει συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τη διεξαγωγή των ειρηνευτικώ διαπραγματεύσεων, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι TRT επικαλούμενο τις δηλώσεις του Erdogan στους δημοσιογράφους της προεδρικής ομάδας. επιστροφή από το Σότσι, όπως μεταδίδει το Tass το Σάββατο 6 Αυγούστου.

Εξαγωγή σιτηρών

«Είναι κρίσιμο τώρα να εφαρμοστεί πλήρως το σχέδιο εξαγωγής σιτηρών και να τεκμηριωθεί αυτό με πρακτικά βήματα για να επιστρέψουμε στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης.
Επαναλαμβάνω από την αρχή της σύγκρουσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν μπορεί να έχει νικητές.
Παρά ορισμένα προβλήματα «είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η κρίση μπορεί να επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Υπενθύμισα στον διακεκριμένο κ. Putin ότι είμαστε έτοιμοι να είμαστε ο τοπος όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Vladimir Zelensky.
Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με th Ρωσία, ο γείτονάς μας στη Μαύρη Θάλασσα, σε όλους τους τομείς να συμβάλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με οδηγό τη συμφωνία για τα σιτηρά

Ο Erdogan επiσήμανε νωρίτερα ότι η επιτυχία της «συμφωνίας για τα σιτηρά » θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό στην εξεύρεση λύσης στην κρίση της Ουκρανίας.
Στις 22 Ιουλίου, ένα πακέτο συμφωνιών υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη για την επίλυση του προβλήματος της προμήθειας τροφίμων και λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές.
Τούρκοι εκπρόσωποι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν συναντήσεις Ρωσίας - Ουκρανίας σε οποιοδήποτε επίπεδο
Στα τέλη Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ένας πρόσωπο με πρόσωπο γύρος συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Τον Απρίλιο, ο Putin δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι, έχοντας υποχωρήσει από τις συμφωνίες που επετεύχθησαν στην Τουρκία, το Κίεβο είχε φέρει τη διαδικασία σε αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης