Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική επίθεση στον Guterres: Δεν τόλμησε ούτε να ψελλίσει ότι οι ΗΠΑ έριξαν την ατομική βόμβα στη Hiroshima

Ρωσική επίθεση στον Guterres: Δεν τόλμησε ούτε να ψελλίσει ότι οι ΗΠΑ έριξαν την ατομική βόμβα στη Hiroshima
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν την πρώτη πυρηνική βόμβα στον κόσμο στην ιαπωνική πόλη της Hiroshima στις 6 Αυγούστου 1945 και τρεις ημέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, έριξαν άλλη μια ατομική βόμβα στο Nagasaki

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres θα έπρεπε να είχε αναφέρει στην ομιλία του στην Τελετή Μνήμης Ειρήνης στη Hiroshima ότι οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει αυτήν την επίθεση, έγραψε στο Twitter ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον παγκόσμιο οργανισμό Dmitry Polyansky.
Στην ομιλία του, ο Guterres τόνισε ότι «τα πυρηνικά όπλα είναι παραλογισμός» και κάλεσε όλες τις πυρηνικές δυνάμεις «να βγάλουν την πυρηνική επιλογή από το τραπέζι».
«Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα, ο κόσμος δεν πρέπει επίσης ποτέ να ξεχνά ότι είναι οι ΗΠΑ που διέπραξαν αυτό το έγκλημα, καθώς είναι η μόνη χώρα που χρησιμοποίησε ατομική βόμβα εναντίον αμάχων.
Χωρίς καμία στρατιωτική ανάγκη. Θα ήταν σωστό αν το αναφέρατε και στις δηλώσεις σας!» έγραψε ο Polyansky στο Twitter.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν την πρώτη πυρηνική βόμβα στον κόσμο στην ιαπωνική πόλη της Hiroshima στις 6 Αυγούστου 1945 και τρεις ημέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, έριξαν άλλη μια ατομική βόμβα στο Nagasaki.

Η μοναδική χρήση πυρηνικών

Ο επίσημος λόγος για αυτούς τους βομβαρδισμούς ήταν να αναγκάσουν την Ιαπωνική Αυτοκρατορία να παραδοθεί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι επιθέσεις ήταν η μόνη χρήση πυρηνικών όπλων στην ανθρώπινη ιστορία μέχρι στιγμής, υπενθυμίζει το Tass.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη αναλάβει την ηθική ευθύνη για τους βομβαρδισμούς, δικαιολογώντας τους λόγω στρατιωτικής αναγκαιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης