Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siemens για Nord Stream: Δεν είναι δική μας ευθύνη το αδιέξοδο με την τουρμπίνα - Το εξάρτημα παραμένει στη Γερμανία

Siemens για Nord Stream: Δεν είναι δική μας ευθύνη το αδιέξοδο με την τουρμπίνα - Το εξάρτημα παραμένει στη Γερμανία

H τουρμπίνα του Nord Stream βρίσκεται ακόμα στη Γερμανία

Σχετικά Άρθρα

Σαφείς αιχμές κατά της Ρωσίας όσον αφορά τις καθυστερήσεις για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με τη λειτουργία του Nord Stream, εκτόξευσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Energy, Christian Bruch.
Όπως δήλωσε, δεν υπάρχει κάποια τεχνική δικαιολογία για την οποία η Ρωσία αρνείται την παραλαβή της τουρμπίνας για τον αγωγό Nord Stream.
Οι δηλώσεις του Bruch έρχονται εν μέσω αντιπαράθεσης μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας σχετικά με την τουρμπίνα. Ειδικότερα, η γερμανική Siemens Energy, που εξοπλίζει τη βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας, λέει ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει την τουρμπίνα στη Ρωσία έπειτα από τις εργασίες συντήρησης στον Καναδά. Ωστόσο, η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, μετά την επίθεση του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, εμπόδισαν την επιστροφή της τουρμπίνας. Η Ρωσία υποστηρίζει ότι χρειάζεται έγγραφα που να επιβεβαιώνουν ότι η τουρμπίνα δεν υπόκειται στις δυτικές κυρώσεις.
Η Γερμανία αμφισβήτησε αυτό το σκεπτικό λέγοντας ότι ο εξοπλισμός δεν επηρεάζεται από κυρώσεις και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δεν τήρησε τις συμβάσεις της για πολιτικούς λόγους.
«Πιθανόν, είναι μία από τις διάσημες τουρμπίνες στον κόσμο» δήλωσε ο Bruch μιλώντας στο CNBC και συνέχισε «Γιατί είναι απαραίτητη; Είναι κανονική πορεία συντήρησης. Λοιπόν, έχει έξι μονάδες εγκατεστημένες στη Ρωσία, πέντε λειτουργούν κανονικά και μετά έχεις μια εφεδρική μονάδα που περιστρέφεται σε όλο τον κόσμο μεταξύ του κόμβου συντήρησης και των επιχειρήσεων. Κι αυτή είναι η μοναδική μονάδα που περιμένει η Gazprom».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τουρμπίνα «βρίσκεται ακόμα στη Γερμανία και έχουμε ετοιμάσει όλα τα έγγραφα για την παράδοση στη Ρωσία, αλλά προφανώς χρειαζόμαστε ορισμένες πληροφορίες εισαγωγής από τον Ρώσο πελάτη που δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα».
Ο Bruch δήλωσε ότι η Siemens Energy συνομιλεί καθημερινά με την Gazprom…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης