Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,8%, στα 1.805,2 δολάρια η ουγγιά - «Άλμα» 5% για το παλλάδιο

Χρυσός:  Άνοδος 0,8%, στα 1.805,2 δολάρια η ουγγιά - «Άλμα» 5% για το παλλάδιο
Ανοδικά έκλεισαν όλα τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με άνοδο 0,8% έκλεισε ο χρυσός χάρη στην υποχώρηση του δολαρίου και την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων που επανέφεραν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον πολύτιμο μέταλλο.
Οι έντονες αβεβαιότητες της περίοδου δεν έχουν αναδείξει το χαρακτήρα του χρυσού ως ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου, καθώς οι τίτλοι του αμερικανικού Δημοσίου και το ράλι του δολαρίου λειτουργούν ανταγωνιστικά για το πολύτιμο μέταλλο σε περιβάλλον επιθετικής ανόδου των επιτοκίων από τη Fed.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα στοιχεία για την εξαιρετικά ισχυρή αγορά εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή, που επανέφεραν τους φόβους για νέες επιθετικές κινήσεις της Fed, οδήγησαν σε απώλειες 0,9% τον χρυσό.
Όπως σημειώνει ο Edward Moya, «H αγορά φαίνεται να έχει τιμολογήσει το σοκ από τον αριθμό των θέσεων εργασίας... ωστόσο, ο χρυσός θα περάσει δύσκολα εάν φανεί ότι η Fed προχωρά πολύ παραπάνω με τη σύσφιξη».
Από την πλευρά του, ο Rupert Rowling της Kinesis Money εκτιμά ότι «με τα κέρδη του χρυσού να περιορίζονται από το ενδεχόμενο για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, η αντοχή του επιπέδου στήριξης στα περίπου 1.700 δολαρίων θα δοκιμαστεί όταν ανακοινωθεί η επόμενη απόφαση της Fed».
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισε στα 1.805,2 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 0,8% ή περίπου 14 δολαρίων.
Παράλληλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε άλμα 3,7% κλείνοντας στα 20,61 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο πραγματοποίησε ράλι 5% και έκλεισε στα 2.241 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 1,5% στα 938,4 δολ. η ουγγιά και ο χαλκός σημείωσε άνοδο 1,1% στα 3,59 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης