Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής παρέμβαση Δημοκρατικών κατά του Trump - Έφοδος FBI στην οικία του - Πολιτική δίωξη λέει ο γιος του

Πρωτοφανής παρέμβαση Δημοκρατικών κατά του Trump - Έφοδος FBI στην οικία του - Πολιτική δίωξη λέει ο γιος του
Η έρευνα αποτελεί μια σοβαρή κλιμάκωση της προσπάθειας των ομοσπονδιακών αρχών να εμπλέξουν τον Trump με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο

(upd1) Πρωτοφανής παρέμβαση Δημοκρατικών κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, καθώς το FBI έκανε έφοδο στην οικία του στη Florida.
Ειδικότερα, το FBI έκανε έφοδο στο Mar-a-Lago, στο θέρετρο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Palm Beach της Florida, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Trump.
Σε μια μακροσκελή δήλωση, ο Trump είπε ότι η κατοικία του «αυτή τη στιγμή ήταν υπό πολιορκία, επιδρομή και καταλήψεις από μια μεγάλη ομάδα πρακτόρων του FBI».
Η επιδρομή ήταν «απροειδοποίητη», είπε ο Trump, προσθέτοντας: «Έσπασαν ακόμη και το χρηματοκιβώτιο μου!»
Την ίδια ωρα ο γιος του Eric έκανε λόγο για πολτική δίωξη κατά του πατέρα του, ώστε να μην κερδίσει στις επόμενες εκλογές ενώ όπως δήλωσε η έρευνα δεν σχετίζεται την υπόθεση με την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2022.

Η ανακοίνωση Trump


Image
«Στρατευμένη» Δικαιοσύνη

Ο Trump χαρακτήρισε την επιδρομή «εισαγγελικό παράπτωμα, στρατευμένο σύστημα δικαιοσύνης και μια επίθεση από τους Ριζοσπάστες Δημοκρατικούς που δεν θέλουν απεγνωσμένα να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024, ειδικά με βάση πρόσφατες δημοσκοπήσεις».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι Δημοκρατικοί «θα κάνουν επίσης τα πάντα για να σταματήσουν τους Ρεπουμπλικάνους και τους Συντηρητικούς στις επερχόμενες Ενδιάμεσες Εκλογές».
«Μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να γίνει μόνο σε κατεστραμμένες χώρες του Τρίτου Κόσμου», είπε ο Trump.
«Δυστυχώς, η Αμερική έχει γίνει τώρα μια από αυτές τις χώρες, διεφθαρμένη σε επίπεδο που δεν έχει ξανασυμβεί».

«Τώρα, καθώς βλέπουν τους υποψηφίους μου να κερδίζουν μεγάλες νίκες και βλέπουν την κυριαρχία μου σε όλες τις δημοσκοπήσεις, προσπαθούν να σταματήσουν εμένα και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για άλλη μια φορά.
Η ανομία, η πολιτική δίωξη και το κυνήγι μαγισσών πρέπει να αποκαλυφθούν και να σταματήσουν», είπε ο Trump.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Trump

Η έρευνα αποτελεί μια σοβαρή κλιμάκωση της προσπάθειας των ομοσπονδιακών αρχών να προσάψουν στον Trump εμπλοκή με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.
Για να λάβουν ένα ένταλμα έρευνας, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές πρέπει να δείξουν στον δικαστή ότι πιστεύεται ότι έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα και ότι μπορεί να υπάρχουν στοιχεία που σχετίζονται με αυτό το έγκλημα στην τοποθεσία που στοχεύουν.
Χωρίς να έχει αναφερθεί τι μπορεί να περιλαμβάνει το ένταλμα έρευνας, πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σχετιζόταν με υπόθεση παραβίασης νόμων όταν 15 κουτιά με αρχεία του Λευκού Οίκου - τα οποία περιελάμβαναν ορισμένα έγγραφα που είχαν επισημανθεί ως διαβαθμισμένα - κατέληξαν στο Mar-a-Lago αντί στα Εθνικά Αρχεία.

Παράξενος ο χρόνος της έρευνας

«Είναι τρομοκρατημένοι ότι θα ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024 και αυτός είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να ρίξουν λίγη περισσότερη λάσπη στον Donald Trump, σαν να μην έχουν κάνει ήδη αρκετά», ισχυρίστηκε η Lara Trump.
Η έφοδος έγινε λίγες ώρες αφότου το Politico ανέφερε ότι ο δικηγόρος John Rowley, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας που εκπροσωπεί τώρα τον Trump, βρίσκεται σε συνομιλίες με το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με ζητήματα εκτελεστικών προνομίων που σχετίζονται με την έρευνα του υπουργείου για την εξέγερση στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου.

Επίθεση από τον γιο του, Eric Trump 

Ο Eric Trump,
γιος του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η έρευνα στο σπίτι του πατέρα του, Donald, στη Φλόριντα, από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς έγινε με σκοπό να βρεθούν έγγραφα της προεδρίας που λείπουν και θέλουν να επιστραφούν τα Εθνικά Αρχεία.
Παράλληλα δεν δίστασε να εξαπολύσει πυρά κατά των Δημοκρατικών, κατηγορώντας τους ωμά για «πολιτική δίωξη» ώστε να μην ξανα κατεβεί υποψήφιος ο πατέρας του στις επόμενες εκλογές το 2024.
Ειδικότερα, ο Trump συνέχισε αναφέροντας τη μεταχείριση του πατέρα του και της οικογένειάς του ως «πολιτική δίωξη» και ισχυρίστηκε ότι η εντολή για τη διεξαγωγή της επιδρομής δεν προήλθε από άλλο μέρος εκτός από τον Λευκό Οίκο και την κυβέρνηση Biden
"Ειλικρινά, ελπίζω - και το λέω αυτό για πρώτη φορά - ελπίζω να βγει και να κερδίσει αυτούς τύπους γιατί ειλικρινά, αυτή η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει από αυτές τις ανοησίες. Δεν μπορεί", πρόσθεσε αργότερα. 

Κατακραυγή από τους Ρεπουμπλικάνους

«Η χρήση της κυβερνητικής εξουσίας για τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων είναι κάτι που έχουμε δει πολλές φορές από μαρξιστικές δικτατορίες του τρίτου κόσμου», ανέφερε ο γερουσιαστής Marco Rubio σε δήλωση στο Twitter.
«Αλλά ποτέ πριν στην Αμερική.
«Μετά την επιδρομή στο Mar A Lago, για ποιο σκοπό πιστεύετε ότι η αριστερά σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους 87.000 νέους πράκτορες της IRS;
«Το FBI δεν κάνει τίποτα για τις ομάδες που βανδαλίζουν Καθολικές Εκκλησίες, διώκουν ομάδες ή απειλούν τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Αλλά βρίσκουν χρόνο να κάνουν επιδρομή στο Mar A Lago», είπε ο Rubio.
Η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα Kristi Noem δήλωσε ότι «η έφοδος του FBI στο σπίτι του προέδρου Trump είναι ένας άνευ προηγουμένου πολιτικό όπλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ακολούθησαν τον Πρόεδρο Trump ως υποψήφιο, ως Πρόεδρο και τώρα ως πρώην Πρόεδρο.
Η χρήση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης με αυτόν τον τρόπο είναι αντιαμερικανική».
«Το DOJ και το FBI εξοπλίζονται όσο ποτέ άλλοτε για να στοχεύουν πολιτικούς αντιπάλους.
«Αυτή η ενέργεια, μια επιδρομή σε έναν πρώην Πρόεδρο και πολιτικό αντίπαλο, είναι κάτι που θα περιμέναμε από τον Putin στους αντιπάλους του… όχι εδώ, ούτε στις ΗΠΑ», είπε ο γερουσιαστής Dan Meuser (R-Pa.).
«Ο οπλισμός και η πολιτικοποίηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών είναι τρομακτική.
Αυτές είναι τακτικές που μοιάζουν με την Γκεστάπο.
Εάν το FBI μπορεί να το κάνει αυτό στον Πρόεδρο Trump, τι πιστεύετε ότι θα κάνουν στον αμερικανικό λαό 87.000 νέοι πράκτορες της IRS;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης