Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Ελπίδες για είσοδο ομάδας διάσωσης στο ορυχείο με τους 10 εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους

Μεξικό: Ελπίδες για είσοδο ομάδας διάσωσης στο ορυχείο με τους 10 εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους
Εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένο ορυχείο από την Τετάρτη 3/8 είναι οι 10 ανθρακωρύχοι  - Παγιδευμένοι 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης
Σχετικά Άρθρα

Ελπίδες για την είσοδο μιας ομάδας διάσωσης και δυτών το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 11/8 στο ορυχείο στην πολιτεία Coahuila στο βορειοανατολικό τμήμα του Μεξικού, όπου έχουν παγιδευτεί 10 ανθρακωρύχοι μετά την κατάρρευση και την πλημμύρα σε τρεις στοές, γεννά η πτώση του επιπέδου του νερού, χάρη στις συνεχόμενες προσπάθειες απάντλησής του.
Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα μπορέσουν να μπουν δύτες σήμερα ή την Πέμπτη 11/8 και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Μεξικού, Andres Manuel Lopez Obrador, οι αξιωματούχοι προτιμούν να περιμένουν το επίπεδο του νερού να μειωθεί κατά ακόμη περίπου 1,5 μέτρο για να στείλουν «τους δύτες και διασώστες» στις πλημμυρισμένες στοές.
Πάντως, οι εικόνες από υποβρύχιο drone εξοπλισμένο με κάμερα τη Δευτέρα 8/8 έδειξαν ότι εμπόδια και ρεύματα καθιστούν ακόμη επικίνδυνη την ανάπτυξη των δυτών στα βάθη του ορυχείου όπως ανέφερε η εθνική συντονίστρια της Πολιτικής Προστασίας, Laura Velazquez.
Προς το παρόν, συνεχίζονται οι προσπάθειες απάντλησης των υδάτων στο ορυχείο, σε βάθος 60 μέτρων.
Στην επιχείρηση διάσωσης των 10 παγιδευμένων, συμμετέχουν εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων, ανάμεσά τους και δύτες των ενόπλων δυνάμεων.
Ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες, οι ελπίδες πως θα βρεθούν ζωντανοί.
Σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές, οι ανθρακωρύχοι εκτελούσαν εργασίες εκσκαφής όταν έγινε διάτρηση φρεατίου υπόγειων υδάτων.
Σημειώνεται ότι η πολιτεία Coahuila είναι η μόνη όπου εξορύσσεται άνθρακας στο Μεξικό, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης