Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιδού τα ανταλλάγματα για το ΝΑΤΟ – Η Σουηδία άρχισε να εκδίδει Κούρδους στην Τουρκία

Ιδού τα ανταλλάγματα για το ΝΑΤΟ – Η Σουηδία άρχισε να εκδίδει Κούρδους στην Τουρκία
Είναι η πρώτη έκδοση ατόμου στην Τουρκία από τότε που η Άγκυρα ζήτησε ανταλλάγματα προκειμένου να συναινέσει στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Στροφή 180 μοιρών από τη Σουηδία, η οποία αποφάσισε να εκδώσει έναν 30χρονο άνδρα στην Τουρκία, που καταζητείται – υποτίθεται για απάτες.
Είναι η πρώτη έκδοση ατόμου στην Τουρκία από τότε που η Άγκυρα ζήτησε ανταλλάγματα προκειμένου να συναινέσει στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, ήρε το βέτο της στο αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στη βορειοατλαντική συμμαχία τον Ιούνιο μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων όπου η Άγκυρα κατηγόρησε τις δύο σκανδιναβικές χώρες ότι φιλοξενούν, μαχητές του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).
«Αυτό είναι ένα συνηθισμένο θέμα ρουτίνας. Το εν λόγω άτομο είναι Τούρκος πολίτης και καταδικάστηκε για αδικήματα απάτης στην Τουρκία το 2013 και το 2016», δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης Morgan Johansson στο Reuters.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε το θέμα ως συνήθως και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στην έκδοση», είπε.

Κούρδος ο 30χρονος άνδρας 

Πάντως εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να πει εάν ο άνδρας ήταν στη λίστα με τα άτομα που η Τουρκία ζήτησε να εκδώσει ή να δώσει περαιτέρω σχόλια για το θέμα.
Ο σουηδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ανέφερε για την έκδοση, μετέδωσε ο άνδρας καταδικάστηκε στην Τουρκία σε 14 χρόνια φυλάκιση για πολλούς λογαριασμούς απάτης τραπεζικών καρτών.
Ο άνδρας, ο οποίος κρατείται στη Σουηδία από το 2021, λέει ότι έχει καταδικαστεί άδικα επειδή είναι χριστιανός, αρνήθηκε να κάνει στρατιωτική θητεία και έχει κουρδικές ρίζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης