Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνει τα κέρδη της η Wall - Ο S&P 500 +1,5%, ο Nasdaq +1,9%, προς την 4η εβδομάδα κερδών

Διευρύνει τα κέρδη της η Wall  - Ο S&P 500 +1,5%, ο Nasdaq +1,9%, προς την 4η εβδομάδα κερδών
Ενισχύεται το θετικό κλίμα στη Wall Street, μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού, με τον S&P 500 να βρίσκεται στο επίκεντρο...
Σχετικά Άρθρα

(upd8) Θετικό είναι το κλίμα στη Wall Street, μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού, με τον S&P 500 να οδεύει προς την 4η διαδοχική εβδομάδα κερδών και τον Nasdaq να ανακάμπτει απο τις χτεσινές απώλειες.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται +1,1% στις 33.706 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει άνoδο +1,5% στις 4.272 μονάδες, με την εβδομαδιαία άνοδο στο +1,9%.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ανοδικό σερί για τον δείκτη από τον Νοέμβριο του 2021.
Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη +1,9% στις 13.024 μονάδες.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 1,4% τον Ιούλιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2020.
Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού, σε εποχικά προσαμορμοσμένη βάση, υποχώρησε κατά -0,5% τον Ιούλιο, μετά από αύξηση 1,0% τον Ιούνιο και 0,8% το Μάιο.
Αξιοσημείωτη ήταν η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο, με τον Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν να ενισχύεται στις 55,1 μονάδες από 51,5 τον Ιούλιο, έναντι 52,5 πρόβλεψης που έδιναν οι αναλυτές.

1030.JPG

Πέντε κινεζικοί κολοσσοί εγκαταλείπουν τη Wall Street - Στο στόχαστρο της SEC

Πέντε μεγάλες κινεζικές εταιρείες εισηγμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα πως αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε μια περίοδο που οι εταιρείες του Πεκίνου βρίσκονται στο στόχαστρο των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών.
Οι εταιρείες της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ δεν υποβάλλουν τις οικονομικές καταστάσεις τους στους ελεγκτές που είναι πιστοποιημένοι από τις αμερικανικές αρχές.
Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2020 από το αμερικανικό Κογκρέσο υποχρεώνει κάθε εταιρεία που είναι εισηγμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρεί στην επικύρωση των λογαριασμών της από γραφείο πιστοποιημένο από τον ανεξάρτητο λογιστικό οργανισμό PCAOB.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να διαγραφούν από το 2024.

Oι κινεζικοί κολοσσοί που εγκαταλείπουν τη Wall

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες Sinopec και PetroChina ανέφεραν σήμερα με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους πως «αποσύρονται εθελουσίως» από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο οποίο είναι εισηγμένες.
Η μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία China Life Insurance, ο κινεζικός γίγαντας του αλουμινίου Chalco, καθώς και μια θυγατρική της Sinopec με έδρα τη Σανγκάη ανακοίνωσαν παρόμοια διαβήματα.
Όλες δικαιολογούν αυτή την απόφαση επικαλούμενες τα κόστη που απαιτούνται για να συνεχίσουν να είναι εισηγμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την επιβάρυνση που αντιπροσωπεύει ο σεβασμός των υποχρεώσεων όσον αφορά τους ελέγχους.
Οι πέντε όμιλοι περιλαμβάνονται σε ένα κατάλογο επιχειρήσεων που έχουν προειδοποιηθεί να συμμορφωθούν με λογιστικές υποχρέωσεις τις οποίες έχει θέσει η αμερικανική αρχή κεφαλαιαγοράς (SEC) και απειλούνταν συνεπώς με αποβολή από το Χρηματιστήριο στις ΗΠΑ.

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Στασιμότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να καταγράφουν ήπια κέρδη, αποτιμώντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την οικονομική δραστηριότητα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με άνοδο +0,74%, στις 13.795 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,47% στις 7.500 μονάδες.
Στις 6.553 μονάδες με άνοδο 0,1% έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 22.970 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,2% στις 8.400 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1%, ενισχύθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα και αναμένεται να καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη 1%.
Η τιμή του φυσικού αερίου παραμένει πάνω από τα  200 ευρώ, με το ολλανδικό TTF στα 205 ευρώ με πτώση 1,3%.
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να χάνει 2,34% στα 92,13 δολ. το βαρέλι και το brent στα 98,15 δολ. το βαρέλι με πτώση 1,45%.

Ευρωζώνη: Αύξηση 0,7% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο 2022

Αύξηση 0,7% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο 2022, σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών, η παραγωγή στη Γαλλία και την Ισπανία αυξήθηκε κατά περίπου 1% και στη Γερμανία κατά 0,6% τον Ιούνιο (Διάγραμμα 1), ενώ μόνο η Ιταλία σημείωσε μεγάλη μηνιαία πτώση (-2,1%).
Σε ετήσια βάση, η παραγωγή της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 2,4%, ενώ η παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 3,2%.

Ηνωμένο Βασίλειο - Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,1% το β' 3μηνο του 2022

Συρρίκνωση παρουσίασε η οικονομία του Ηνωμένο Βασιλείου κατά το β' τρίμηνο του 2022, καθώς η κρίση του κόστους ζωής έπληξε τη χώρα.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση το β' τρίμηνο του έτους, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για μείωση κατά 0,3%. Υπενθυμίζεται ότι το α' τρίμηνο, το ΑΕΠ επεκτάθηκε κατά 0,8%.
Την περασμένη εβδομάδα, η Bank of England προειδοποίησε για τον κίνδυνο, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέλθει, το δ' τρίμηνο, στη μακρύτερη ύφεση μετά τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης