Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διασωληνωμένος ο Salman Rushdie μετά την επίθεση - Κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι

ΗΠΑ: Διασωληνωμένος ο Salman Rushdie μετά την επίθεση -  Κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι
Παραμένει διασωληνωμένος ο Salman Rushdie και κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, ενώ έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ
Σχετικά Άρθρα
Διασωληνωμένος παραμένει ο ινδικής καταγωγής βρετανός συγγραφέας, Salman Rushdie, μετά την επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο στη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη στις 12/8.
Ο 75χρονος Salman Rushdie δέχτηκε 10-15 μαχαιριές, μία εκ των οποίων στο λαιμό, από άγνωστο, ο οποίος του επιτέθηκε τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία.
Ο δράστης συνελήφθη και ο Salman Rushdie μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.
Παραμένει διασωληνωμένος και κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, ενώ έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ μετά την επίθεση που υπέστη με μαχαίρι την Παρασκευή, ανέφερε ο λογοτεχνικός πράκτοράς του, ο Andrew Wylie.
«Τα νέα δεν είναι καλά. Ο Salman μάλλον θα χάσει την όραση στο ένα του μάτι,  τα νεύρα στο χέρι του κόπηκαν και το ήπαρ του τρυπήθηκε από μαχαιριά και έχει υποστεί ζημιά», ανέφερε ο Andrew Wylie. σε γραπτή του ανακοίνωση.
attack.JPG

Ο Λευκός Οίκος «προσεύχεται για την ταχεία ανάρρωση» του συγγραφέα

Η επίθεση εναντίον του Salman Rushdie, του λογοτέχνη ο οποίος υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα την Παρασκευή, όταν νεαρός τον μαχαίρωσε στον λαιμό και στον θώρακα επί σκηνής, καθώς συμμετείχε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ήταν «φρικιαστική», τόνισε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Jake Sullivan
«Προσευχόμαστε όλοι για την ταχεία ανάρρωσή του. Και είμαστε ευγνώμονες στους καλούς πολίτες και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που του προσέφεραν φροντίδες τόσο άμεσα», σημείωσε ο Jake Sullivan μέσω του Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης