Διεθνή

Βόμβα από Ρωσία: Προς διακοπή οι διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ – Μία «τρύπα στο νερό» η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Βόμβα από Ρωσία: Προς διακοπή οι διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ –  Μία «τρύπα στο νερό» η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
Η Μόσχα απευθύνει την ύστατη προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον για την οριστική ρήξη στις διπλωματικές σχέσεις των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων
Σχετικά Άρθρα

H τεράστια στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία – αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων – δεν θα εμποδίσει την επίτευξη των στόχων της ρωσικής επιχείρησης στη χώρας, δήλωσε στο Tass ο διευθυντής του τμήματος Βόρειας Αμερικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Alexander Darchiev.
«Είναι αδύνατο να μην παρατηρήσουμε μια άλλη πτυχή που η Ουάσιγκτον φαίνεται να αγνοεί.
Οι ενέσεις πολλών δισεκατομμυρίων σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία δεν έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στον ρυθμό της ειδικής μας επιχείρησης.
Οι στόχοι της επιχείρησης θα «υλοποιηθούν», είπε ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης.
Όπως τόνισε ο Darchiev «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια της διεθνούς κοινότητας που σχετίζονται με τα όπλα που παραδίδονται στον ουκρανικό στρατό και διαδίδονται στις μαύρες και γκρίζες αγορές είναι πραγματικοί».

Προς διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Ο ίδιος ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης προειδοποίησε εξάλλου τις ΗΠΑ για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.
Ρωτήθηκε εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο υποβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.
«Δεν θα ήθελα να μπω σε εικασίες για το τι είναι δυνατό και τι δεν είναι δυνατό στην τρέχουσα κατάσταση, όταν οι Δυτικοί με επικεφαλής τις ΗΠΑ έχουν καταπατήσει το διεθνές δίκαιο και κάθε διπλωματική πρακτική», είπε ο Darchiev.
«Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να αναφέρω τη νομοθετική πρωτοβουλία που συζητείται επί του παρόντος στο Κογκρέσο για να ανακηρυχθεί η Ρωσία «χώρα χορηγός της τρομοκρατίας».
Εάν εγκριθεί, θα σήμαινε ότι η Ουάσιγκτον θα περάσει το σημείο μηδέν και σίγουρα αυτό θα επιφέρει υποβάθμιση ή και διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία.
Η αμερικανική πλευρά έχει προειδοποιηθεί», τόνισε.

Ρωσική απάντηση στις ασύμμετρες ενέργειες

Εξάλλου δεν απέκλεισε μια ασύμμετρη απάντηση στις ενέργειες της Ουάσιγκτον κατά των Ρώσων διπλωματών.
«Οι ρωσικές υπερπόντιες αποστολές στις ΗΠΑ εργάζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες, στην ατμόσφαιρα της ρωσοφοβίας που επιβάλλουν οι αμερικανικές αρχές εν μέσω περιορισμών που εφαρμόζονται συνεχώς εναντίον των υπαλλήλων μας.
Στην πραγματικότητα τους έχει στερηθεί η ελευθερία κινήσεων και ακόμη και οι συνήθεις επαφές στο υπουργείο Εξωτερικών , άλλους φορείς της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας», επεσήμανε ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης.
«Φυσικά, δεν μας ενδιαφέρει η κλιμάκωση, αλλά πρέπει να λάβουμε αντίμετρα σε τέτοιες εχθρικές ενέργειες - τόσο σπασμωδικές όσο και ασύμμετρες.
Αυτή είναι η πραγματικότητα: κάθε ενέργεια γεννά αντίδραση», τόνισε.
Όπως σημείωσε ο Darchiev, οι ρωσικές διπλωματικές αποστολές αντιμετωπίζουν σοβαρές επιτελικές δυσκολίες ως αποτέλεσμα «του πολέμου των θεωρήσεων που εξαπέλυσε η Ουάσιγκτον».
«Από το 2016, οι αμερικανικές αρχές έχουν κατασχέσει και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, απλώς έχουν κλέψει έξι διπλωματικά ακίνητα που ανήκαν στη χώρα μας.

Η πρόσβαση Ρώσων διπλωματών σε αυτά τα ακίνητα ως νόμιμοι εκπρόσωποι της ιδιοκτήτριας αρχής σταμάτησε τελείως», τόνισε.
Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε επίσης πως «ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα επιθετικής συμπεριφοράς της Ουάσιγκτον είναι η άρνησή της να επιτρέψει ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού των Ρώσων διπλωματών και των οικογενειών τους».

Institute for the Study of War: Η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με το think tank Institute for the Study of War.
Ένας νέος προϋπολογισμός αναμένεται να αυξήσει τις δαπάνες κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ακόμα ποια όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση την Τρίτη σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία.
Ο αξιωματούχος είπε ότι αεροσκάφη παρακολούθησης και πυρομαχικά καταστράφηκαν στην επίθεση στη βάση Σακί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης