Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: «Χρυσές δουλειές» για την κατασκευάστρια drone Baykar σε βάθος τριετίας - Ετοιμάζει εργοστάσιο στην Ουκρανία

Τουρκία: «Χρυσές δουλειές» για την κατασκευάστρια drone Baykar σε βάθος τριετίας - Ετοιμάζει εργοστάσιο στην Ουκρανία
Παρόλο που η Baykar προμηθεύει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία και προβλέπει ένα εργοστάσιο εκεί, οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Ρωσία έφθασαν στο υψηλό οκταετίας των 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2023
Η τουρκική εταιρεία κατασκευής drone Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AS, η οποία παρέχει στην Ουκρανία Ιπτάμενα μη-Επανδρωμένα Οχήματα (UAV), έχει συμβόλαια κατασκευής για τα επόμενα 3 χρόνια, λέει ο CEO της Haluk Bayraktar.
«Τα drones TB2 και Akinci βρίσκονται σε σειριακή παραγωγή, έχουμε ζήτηση σε βάθος τριετίας και για τα δύο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bayraktar, σε συνέντευξή του στο Ουκρανικό Ίδρυμα Come Back Alive όπως μεταφέρει το Bloomberg.

Εργοστάσιο στην Ουκρανία

«Για το Bayraktar TB2, έχουμε εξαγωγικά συμβόλαια με 22 διαφορετικές χώρες», τόνισε διευκρινίζοντας πως η Baykar έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη το μήνα, και σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική της ικανότητα, ελπίζοντας να το πετύχει με ένα εργοστάσιο στην Ουκρανία, ενώ εργάζεται πάνω σε ένα μη επανδρωμένο μαχητικό σκάφος που ονομάζεται Bayraktar Kizilelma.
Ο Bayraktar, αδελφός του γαμπρού του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan, Selcuk Bayraktar, είπε ότι η εταιρεία θέλει να συναρμολογήσει drones TB2 και Akinci καθώς και μαχητικά Kizilelma στην Ουκρανία.
Η κατασκευή μιας ερευνητικής μονάδας και ενός προηγμένου κέντρου παραγωγής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, είπε, προσθέτοντας, πως «βλέπουμε την Ουκρανία ως στρατηγικό μας εταίρο και θέλουμε να την κάνουμε παραγωγική βάση».
Η Τουρκία κατάφερε να μείνει κοντά τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία φέτος, καθώς θέλει να μεσολαβήσει αντί να επιλέξει πλευρά στον πόλεμο μετά την εισβολή του Προέδρου Vladimir Putin στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Το πολιτικό πάτημα σε «δύο βάρκες» αποδίδει

Παρόλο που η Baykar προμηθεύει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία και προβλέπει ένα εργοστάσιο εκεί, οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Ρωσία έφθασαν στο υψηλό οκταετίας των 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα RBC, ο απεσταλμένος της Ουκρανίας στην Τουρκία είπε ότι ένα εργοστάσιο Bayraktar TB2 θα μπορούσε να παράγει drones μόλις στα τέλη του 2023.
Το Κίεβο έχει λάβει 50 μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, δήλωσε τον Ιούνιο ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov.
Τον Ιούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διαμεσολάβηση μιας συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα που παγιδεύτηκαν από τον πόλεμο.
Ο Erdogan έχει στενούς δεσμούς με τον Putin, ο οποίος τον επαίνεσε για τις προσπάθειές του κατά τη διάρκεια των παρατεταμένων συνομιλιών για τα σιτηρά.
Η Τουρκία υπερηφανεύεται για την εμπορική έκρηξη της Ρωσίας, αψηφώντας την πίεση για κυρώσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης