Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Αφγανιστάν σχεδιάζει να αγοράσει ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου από τη Ρωσία

Το Αφγανιστάν σχεδιάζει να αγοράσει ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου από τη Ρωσία
«Ζητήσαμε από τη Ρωσία περίπου ένα εκατομμύριο (βαρέλια. - Περίπου εκδ.), αν μπορεί να στείλει περισσότερα, τότε αυτό δεν είναι πρόβλημα», είπε ο Υπουργός του Αφγανιστάν 

Η Καμπούλ σχεδιάζει να αγοράσει περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου από τη Μόσχα, δήλωσε στο RIA Novosti ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου του Αφγανιστάν Nuriddin Azizi.
«Ζητήσαμε από τη Ρωσία περίπου ένα εκατομμύριο (βαρέλια. - Περίπου εκδ.), αν μπορεί να στείλει περισσότερα, τότε αυτό δεν είναι πρόβλημα», είπε.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το έργο πετρελαίου και φυσικού αερίου θα είναι το πιο σημαντικό για την αφγανική πλευρά.
«Θα θέλαμε επίσης να εξετάσουμε την επιλογή του ανταλλακτικού εμπορίου, υπό την προϋπόθεση ότι η Ρωσία θα ζητήσει κάποιο είδος αφγανικών προϊόντων», πρόσθεσε ο Azizi.
Αντιπροσωπεία του Αφγανικού Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, που εστάλη από την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, έφτασε στη Μόσχα την προηγούμενη μέρα.
Οι διαπραγματεύσεις με Ρώσους συναδέλφους έχουν προγραμματιστεί για τις 15 και 16 Αυγούστου.
Ο Zirnov, πρέσβης στην Καμπούλ , δήλωσε στο RIA Novosti ότι οι συνομιλίες θα αφορούν την προμήθεια λαδιού, σιτηρών και ηλιέλαιου.
Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων, οι Ταλιμπάν εισήλθαν στην Καμπούλ και τελικά ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν . Αυτό συνέβη στο πλαίσιο της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης