Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαγκάη: Χάος σε κατάστημα της ΙΚΕΑ - Βρήκαν κρούσμα κορωνοϊού, ήθελαν να κλειδώσουν μέσα τους πελάτες

Σαγκάη: Χάος σε κατάστημα της ΙΚΕΑ - Βρήκαν κρούσμα κορωνοϊού, ήθελαν να κλειδώσουν μέσα τους πελάτες
Οι πελάτες πανικόβλητοι έτρεξαν προς τις πόρτες εξόδου, ενώ οι υπεύθυνοι ασφαλείας μάταια προσπάθησαν να τις κλείσουν τις πόρτες για να τους βάλουν σε καραντίνα

Πανικός επικράτησε το Σάββατο το απόγευμα σε κατάστημα της ΙΚΕΑ στη Σαγκάη της Κίνας, όταν εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.
Όταν διαπιστώθηκε ότι ένα παιδί είχε στενή επαφή με κρούσμα της Covid, οι υγειονομικές αρχές της πόλης διέταξαν να κλείσει το υποκατάστημα και να μπουν σε απομόνωση όσοι ήταν μέσα.
Οι πελάτες πανικόβλητοι έτρεξαν προς τις πόρτες εξόδου, ενώ οι υπεύθυνοι ασφαλείας μάταια προσπάθησαν να τις κλείσουν τις πόρτες για να τους βάλουν σε καραντίνα.
Βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πελάτες να φωνάζουν και να σπρώχνονται μεταξύ τους σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από το κτίριο πριν κλείσουν οι πόρτες.
Σε έκτακτη ενημέρωση τύπου την Κυριακή, ο Zhao Dandan, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης, δήλωσε ότι το «κατάστημα και η πληγείσα περιοχή» θα βρίσκονται υπό διαχείριση «κλειστού κυκλώματος» για δύο ημέρες.
Τα άτομα που βρέθηκαν μέσα στο κατάστημα θα πρέπει να περάσουν δύο ημέρες καραντίνας και πέντε ημέρες επίβλεψης της υγείας τους.
Τη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές της πόλης ανέφεραν έξι τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα Covid-19 στη Σαγκάη, εκ των οποίων τα πέντε ήταν ασυμπτωματικά.
Η Σαγκάη, η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας και το σπίτι 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, τέθηκε σε λοκ ντάουν για δύο μήνες νωρίτερα φέτος, προκαλώντας εκτεταμένη οργή του κοινού καθώς οι κάτοικοι ανέφεραν δυσκολίες στην παραγγελία καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα.
Το lockdown επιβλήθηκε στο πλαίσιο της άκαμπτης πολιτικής της Κίνας για μηδενικό Covid, η οποία βασίζεται σε μαζικές δοκιμές, εκτεταμένες καραντίνες και ακόμη και περιορισμό ολόκληρων πόλεων για την εξάλειψη κάθε αναζωπύρωσης του ιού.
Βασιζόμενη στην τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και τα μεγάλα δεδομένα, η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα σύστημα «κωδικού υγείας» που βασίζεται σε χρώμα για να ελέγξει τις μετακινήσεις των ανθρώπων και να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης