Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτίναξη του φυσικού αερίου στα 2.412 δολ. - Βρετανικά αεροσκάφη παραβίασαν τα Ρωσικά σύνορα - Νέες εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye

Εκτίναξη του φυσικού αερίου στα 2.412 δολ. - Βρετανικά αεροσκάφη παραβίασαν τα Ρωσικά σύνορα - Νέες εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye
Βρετανικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ρωσικό εναέριο χώρο…

Περίεργη κλιμάκωση… και επιδείνωση καταγράφεται στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο…
Βρετανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη παραβίασαν τα ρωσικά σύνορα κοντά στο ακρωτήριο Svyatoy Nos σχετικά κοντά στην Φινλανδία.
Ταυτόχρονα νέες εκρήξεις σημειώθηκαν πολύ κοντά στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye και με βάση τις ρωσικές πηγές… οι Ουκρανοί συνεχίζουν να βομβαρδίζουν προκλητικά την περιοχή του πυρηνικού σταθμού.
Εν τω μεταξύ η τιμή του φυσικού αερίου εκτινάχθηκε πάνω από τα 2.400 δολάρια….

Βρετανικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ρωσικό εναέριο χώρο…

Βρετανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη παραβίασαν τα ρωσικά σύνορα κοντά στο ακρωτήριο Svyatoy Nos
Οι δυνάμεις αεράμυνας σε υπηρεσία πάνω από τα ύδατα της Θάλασσας του Μπάρεντς ανακάλυψαν έναν άγνωστο εναέριο στόχο που κατευθυνόταν προς τα ρωσικά σύνορα.
Για να αποφευχθούν παραβιάσεις των κρατικών συνόρων, ένα μαχητικό MiG-31BM αναγνώρισε ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου RC -135 RAF.

Το ρωσικό υπουργείο τόνισε ότι ο εναέριος στόχος παραβίασε τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή του ακρωτηρίου Svyatoy Nos.
Το αναγνωριστικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον ρωσικό εναέριο χώρο…

Νέες εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν εκ νέου τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) βομβαρδίζουν με μαζικότητα από βάσεις πυροβολικού στο Energodar ενώ εκρήξεις σημειώνονται στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye.
«Σήμερα, 15 Αυγούστου, από την άλλη πλευρά του Δνείπερου, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν εναντίον πολιτών και της αστικής υποδομής της πόλης Energodar.
Ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προκάλεσαν περίπου 25 χτυπήματα από αμερικανικές οβίδες M-777 στο Energodar και στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Zaporizhya.

Η τιμή του φυσικού αερίου εκτινάχθηκε πάνω από τα 2.400 δολάρια

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτινάχθηκε πάνω από τα 2.400 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου 2022.
Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ξεπέρασε τα 2.400 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα. για πρώτη φορά από τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα την αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου.
Η συνολική αύξηση σε ημερήσια βάση ανέρχεται σε 11,5%.

Το κόστος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου στον κόμβο TTF στην Ολλανδία αυξήθηκε στα 2.412 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα ή 228,895 € ανά MWh (με βάση την τρέχουσα ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, οι τιμές είναι σε ευρώ ανά MWh).

Η Gazprom ανέφερε ότι το διάστημα Ιανουάριου - Ιουλίου του 2022 μείωσε τις εξαγωγές φυσικού αερίου κατά 34,7%, σε 75,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Από τις 27 Ιουλίου, ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream χρησιμοποιείται στο 20% της μέγιστης χωρητικότητάς του λόγω της διακοπής λειτουργίας των αεριοστρόβιλων.
Ένας από αυτούς - κατασκευασμένος στον Καναδά από τη Siemens Energy - στάλθηκε στον Καναδά για επισκευή.
Λόγω των κυρώσεων του Καναδά κατά της Ρωσίας, ο κατασκευαστής αρνήθηκε αρχικά να επιστρέψει τον επισκευασμένο εξοπλισμό στη Γερμανία, αλλά μετά από πολυάριθμα αιτήματα από την Γερμανία, αποφάσισε ωστόσο να τον επιστρέψει.
Στις 25 Ιουλίου, η Gazprom ανακοίνωσε την αναγκαστική διακοπή λειτουργίας ενός άλλου αεροστροβίλου στο σταθμό συμπίεσης της Portovaya λόγω της λήξης του χρόνου για επισκευές.

Έτσι, μόνο ένας αεροστρόβιλος επί της ουσίας λειτουργεί.

Επίσης, από τις 11 Μαΐου, η OGTSU διέκοψε τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού Sokhranovka λόγω ανωτέρας βίας.
Η εταιρεία φέρεται να μην μπορεί να ασκήσει έλεγχο στον συνοριακό σταθμό συμπίεσης Novopskov στην περιοχή Luhansk. Από αυτή την άποψη, η Gazprom προμηθεύει αέριο στην Ευρώπη υπό διαμετακόμιση μόνο μέσω του σταθμού μέτρησης αερίου Sudzha ενώ οι αιτήσεις για άντληση μέσω Sokhranivka απορρίπτονται από την ουκρανική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης