Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Δύση όρισε τη μοίρα της Ουκρανίας με «κανόνια αντί για κρέας» - Οι ΗΠΑ οργανώνουν πραξικοπήματα

Putin: Η Δύση όρισε τη μοίρα της Ουκρανίας με «κανόνια αντί για κρέας» - Οι ΗΠΑ οργανώνουν πραξικοπήματα

Αναφερόμενος στο ταξίδι της Pelosi στην Ταϊβάν, έκανε λόγο για «καλοσχεδιασμένη πρόκληση» με στόχο την «αποσταθεροποίηση της περιοχής»

Σχετικά Άρθρα
Νέα βέλη κατά της Δύσης -και των ΗΠΑ ειδικότερα- εκτόξευσε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, αναφερόμενος και στο ταξίδι της πρόεδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, στην Ταϊβάν.
Η Δύση έχει προετοιμάσει τη μοίρα της Ουκρανίας, και η μοίρα αυτή είναι «κρέας για τα κανόνια», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος σε ομιλία του στη Διεθνή Διάσκεψη της Μόσχας για την Ασφάλεια, ενώ ισχυρίστηκε ότι «η Ρωσία ξεκίνησε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία σε πλήρη συμμόρφωση με τον Χάρτη του ΟΗΕ».
«Η λεγόμενη Δύση καταστρέφει σκόπιμα το ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας, συνθέτοντας όλο και περισσότερες νέες στρατιωτικές συμμαχίες», πρόσθεσε ο Putin.
«Οι ΗΠΑ και τα υποτελή κράτη τους παρεμβαίνουν κατάφωρα στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών οργανώνοντας προκλήσεις, πραξικοπήματα και εμφύλιους πολέμους.
Χρησιμοποιούν απειλές, εκβιασμούς και πιέσεις για να αναγκάσουν τις ανεξάρτητες κυβερνήσεις να υπακούσουν στη θέλησή τους και να ακολουθήσουν κανόνες τους", πρόσθεσε.
Ο Putin τόνισε, «όλα αυτά γίνονται με έναν στόχο - να διατηρήσει την κυριαρχία του, το μοντέλο που επιτρέπει να τρέφεται ολόκληρος ο κόσμος, όπως ήταν αιώνες πριν, και αυτό το μοντέλο μπορεί να διατηρηθεί μόνο με τη βία».

Επίθεση σε ΗΠΑ

Όσον αφορά, το ταξίδι της Pelosi στην Ταϊβάν, ο Putin έκανε λόγο για «καλοσχεδιασμένη πρόκληση» με στόχο την «αποσταθεροποίηση της περιοχής».
«Το ταξίδι της Pelosi στην Ταϊβάν είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη πρόκληση, είναι μέρος μιας στοχευμένης στρατηγικής για την αποσταθεροποίηση της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες τροφοδοτούν το ενδεχόμενο συγκρούσεων στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική».
«Πρόκειται για μια θρασεία επίδειξη της έλλειψης σεβασμού τους προς την κυριαρχία άλλων χωρών και προς τις διεθνείς τους δεσμεύσεις» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Η Ρωσία, μαζί με τους συμμάχους, τους εταίρους και τους ομοϊδεάτες της, θα βελτιώσει ενεργά τους μηχανισμούς διεθνούς ασφάλειας» δήλωσε ο Vladimir Putin.

Στόχος, η ανακατάληψη του Donbas

Εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος, επανέλαβε τη Δευτέρα (15/8/2022) ότι σκοπός του είναι ο στρατός της Ρωσίας να καταλάβει εξ ολοκλήρου το Donbas, ενώ διαβεβαίωσε -απευθυνόμενος σε προσκεκλημένους σε έκθεση όπλων κοντά στη Μόσχα- ότι ο ρωσικός στρατός επιτυγχάνει τους στόχους που ορίστηκαν στις λεγόμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Donetsk και του Lugansk.
«Όλες οι προσπάθειες να ακυρώσουν τον πολιτισμό μας, να ακυρώσουν τη Ρωσία είναι μάταιες. Αυτό είναι απλώς βλακεία» ανέφερε εξάλλου σε φόρουμ.
«Όσοι σκέφτονται το αντίθετο, δυστυχώς γι' αυτούς, δεν έχουν μάθει τα μαθήματα της ιστορίας» πρόσθεσε σε μαγνητοσκοπημένο του, σημειώνοντας ότι την ιστορία τη γράφουν οι απλοί άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης