Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Zakharova: Η Ρωσία θα προβεί σε αντίποινα κατά της Λετονίας - Η προκλητική απόφαση για τις βίζες

Αποκάλυψη Zakharova: Η Ρωσία θα προβεί σε αντίποινα κατά της Λετονίας - Η προκλητική απόφαση για τις βίζες
Την περασμένη εβδομάδα, η Λετονία ανακοίνωσε ότι δεν θα εκδώσει βίζα στους Ρώσους

«Οι αρχές της Λετονίας δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα για να βελτιώσουν την κατάσταση με τις αντιρωσικές κυρώσεις και η Ρωσία μπορεί να λάβει αντίποινα εξαιτίας αυτού» έγραψε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο κανάλι της στο Telegram .
Η Maria Zakharova παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι η Ρωσία θα λάβει αντίποινα ενάντια στις αντιρωσικές ενέργειες της Λετονίας
Υπενθύμισε ότι λόγω των προκλήσεων της χώρας της Βαλτικής, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Atatsia Rutka, Επιτετραμμένη της Λετονίας στη Ρωσική Ομοσπονδία για να της παραδώσει διάβημα διαμαρτυρίας.
«Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Edgars Rinkevics, δεν κατάλαβε την έκκλησή μας και σχολίασε με εξαιρετικά κυνικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι ήταν «ανούσιο να διαμαρτυρηθεί η ρωσική πλευρά. ενάντια σε αυτό που συμβαίνει στο έδαφος της Λετονίας».
Σύμφωνα με αυτήν, οι δηλώσεις του Rinkevics επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι οι λετονικές αρχές δεν σκέφτονται καν να διορθώσουν την κατάσταση.
«Σε αυτό το πλαίσιο, όπως συνηθίζεται στις διεθνείς σχέσεις, θα εξετάσουμε πιθανά αντίποινα», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Ασφαλιστών Αυτοκινήτων (RSA) Igor Yurgens στα τέλη Ιουλίου δεν μπόρεσε να φτάσει στα κράτη της Βαλτικής στο Βαλτικό Φόρουμ, συνελήφθη στα σύνορα Λετονίας-Λευκορωσίας. Αυτό ανέφερε η εφημερίδα "Izvestia" .
Την περασμένη εβδομάδα, η Λετονία ανακοίνωσε μάλιστα ότι δεν θα εκδώσει βίζα στους Ρώσους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης