Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβερνοεπίθεση Ρώσων δέχτηκε η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, Energoatom

Κυβερνοεπίθεση Ρώσων δέχτηκε η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, Energoatom
Η κυβερνοεπίθεση δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα
Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom δήλωσε ότι οι ρωσικοί χάκερ εξαπέλυσαν μια μεγάλη τρίωρη επίθεση στον ιστότοπό της, αλλά δεν προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα.
"Η ρωσική ομάδα "People's Cyber ​​Army" πραγματοποίησε μια κυβερνοεπίθεση χρησιμοποιώντας 7,25 εκατομμύρια χρήστες bot, οι οποίοι προσομοίωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές της κεντρικής σελίδας της εταιρείας", ανέφερε σε δήλωση η Energoatom.
"[Αυτό] δεν επηρέασε σημαντικά τις λειτουργίες του ιστότοπου Energoatom."

Το κάλεσμα του «popular cyberarmy»

Ένα κανάλι Telegram που ονομάζεται «popular cyberarmy» στα ρωσικά κάλεσε τους οπαδούς του να επιτεθούν στον ιστότοπο της ουκρανικής πυρηνικής εταιρείας.
Αλλά μέχρι το βράδυ της Τρίτης, είχε ανακοινώσει μια «αλλαγή» στα σχέδια, ανακατευθύνοντας τους υποστηρικτές σε έναν νέο στόχο - το Ουκρανικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης, του οποίου η ιστοσελίδα ήταν χαμηλής επισκεψιμότητας.
Η κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhzhia στα νότια της χώρας, το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον Μάρτιο, λίγο μετά την εισβολή στη γειτονική χώρα.
Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται ότι βομβαρδίζουν την πυρηνική εγκατάσταση, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, πυροδοτώντας φόβους για πυρηνικό ατύχημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης