Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευλογιά των πιθήκων: Σκύλος κόλλησε τον ιό από τους ομοφυλόφιλους ιδιοκτήτες του - Η πρώτη καταγραφή

Ευλογιά των πιθήκων: Σκύλος κόλλησε τον ιό από τους ομοφυλόφιλους ιδιοκτήτες του - Η πρώτη καταγραφή
Μολύνσεις από την ευλογιά των πιθήκων έχουν εντοπιστεί σε τρωκτικά και άλλα άγρια ​​ζώα, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στον άνθρωπο

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων να μείνουν μακριά από τα κατοικίδιά τους, καθώς τα ζώα ενδέχεται να κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό.
Η προειδοποίηση αυτή έρχεται στο προσκήνιο μετά από μια αναφορά από τη Γαλλία, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ιατρικό περιοδικό Lancet, σχετικά με ένα ιταλικό λαγωνικό που μολύνθηκε με τον ιό.
Ο σκύλος ανήκει σε ένα ζευγάρι που είπε ότι κοιμάται δίπλα στο ζώο.
Οι δύο άνδρες μολύνθηκαν από ευλογιά των πιθήκων μετά από σεξ με άλλους συντρόφους και εμφάνισαν πληγές μαζί με άλλα συμπτώματα. Το λαγωνικό αργότερα εμφάνισε επίσης χαρακτηριστικές δερματικές βλάβες και διαγνώστηκε με τον ιό.
Μολύνσεις από την ευλογιά των πιθήκων έχουν εντοπιστεί σε τρωκτικά και άλλα άγρια ​​ζώα, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στον άνθρωπο.
Αλλά οι ερευνητές λένε ότι αυτή είναι η πρώτη αναφορά μόλυνσης σε οικόσιτο ζώο, όπως σκύλος ή γάτα.
Τα κατοικίδια που έρχονται σε στενή επαφή με ένα συμπτωματικό άτομο θα πρέπει να μένουν στο σπίτι και μακριά από άλλα ζώα και ανθρώπους για 21 ημέρες, σύμφωνα με το αμερικανικό CDC.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης