Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνδρας ανακαλύπτει σπάνιο μωβ μαργαριτάρι σε ορεκτικό πιάτο μυδιών σε εστιατόριο

Άνδρας ανακαλύπτει σπάνιο μωβ μαργαριτάρι σε ορεκτικό πιάτο μυδιών σε εστιατόριο
Η αξία του μπορεί να φτάσει από 600 δολάρια έως ακόμη και 16.000 δολάρια

Ο Σκοτ Όβερλαντ, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών που εργάζεται σε εταιρικές επικοινωνίες στην πόλη της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, έκανε διακοπές στο Rehoboth Beach του Ντέλαγουερ με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του την περασμένη εβδομάδα.
Στις 9 Αυγούστου, ενώ δειπνούσε σε ένα τοπικό εστιατόριο θαλασσινών που ονομάζεται Salt Air, βρήκε κάτι απροσδόκητο: ένα μοβ μαργαριτάρι στο ορεκτικό του πιάτο με τα μύδια.
«Εγώ ήμουν αυτός που έτρωγε κυρίως τα μύδια και προς το τέλος του πιάτου, απλά μασούσα κάτι που το ένιωθα κάπως σκληρό», δήλωσε ο Σκοτ Όβερλαντ.
«Νόμιζα ότι ήταν ένα όστρακο ή κάτι τέτοιο, αλλά μετά κοίταξα και ήταν αυτό το μικρό μοβ πράγμα».
Στην αρχή, ο Όβερλαντ νόμιζε ότι ήταν κάτι που έπεσε κατά λάθος στο πιάτο του, επειδή ήταν ένα τόσο μοναδικό χρώμα που ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του γνώριζαν ότι θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο των μαργαριταριών. Ο Όβερλαντ είπε επίσης ότι δεν ήξερε πραγματικά ότι τα μύδια μπορούν να φτιάξουν μαργαριτάρια, καθώς πίστευε (όπως οι περισσότεροι) ότι τα μαργαριτάρια είναι κυρίως το κέλυφος ενός στρειδιού.
Αφού απέκλεισαν το κουμπί, την χάντρα και την μπίλια ο Όβερλαντ και η σύζυγός του είδαν ότι το όστρακο είχε μια μικρή εσοχή, στο σημείο όπου είχε αναπτυχθεί το μαργαριτάρι.
«Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό δεν ήταν κάτι από την κουζίνα αλλά μάλλον κάτι από το ίδιο το μύδι», δήλωσε ο Όβερλαντ, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος και η σύζυγός του έβγαλαν τα τηλέφωνά τους και έγιναν ειδικοί στα μαργαριτάρια της αναζήτησης της Google, ερευνώντας όλα τα είδη μαργαριταριών και μυδιών.
«Διαπιστώσαμε ότι αυτό ήταν στην πραγματικότητα κάτι κάπως σπάνιο και ιδιαίτερο και είδαμε ένα ευρύ φάσμα τιμών, από 600 δολάρια έως ακόμη και 16.000 δολάρια».
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Delaware Online, το εστιατόριο επιβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο μύδι ήταν ένα βόρειο quahog με μια πραγματικά διασκεδαστική επιστημονική ονομασία: Mercenaria mercenaria.
Καλλιεργείται από την Cherrystone Aqua Farms στον Κόλπο Τσέζαπικ, αυτό το είδος αχιβάδας παράγει μαργαριτάρια σαν πορσελάνη (το μη ιριδίζον είδος) σύμφωνα με το Gemological Institute of America.
Οι τιμές των μαργαριταριών βασίζονται σε διάφορους ποιοτικούς παράγοντες σύμφωνα με το International Gem Society. Η IGS προσθέτει, ωστόσο, ότι τα φυσικά μαργαριτάρια είναι εξαιρετικά σπάνια ευρήματα. Επίσης, σπάνια είναι τα μαργαριτάρια που έρχονται σε μη λευκό ή κρεμ χρώμα όπως χρυσό, ροζ, μπλε, καφέ ή μοβ.

 



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης