Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Narendra Modi ανακοίνωσε σχέδια να μετατρέψει την Ινδία σε ανεπτυγμένη χώρα σε... 25 χρόνια

Ο Narendra Modi ανακοίνωσε σχέδια να μετατρέψει την Ινδία σε ανεπτυγμένη χώρα σε... 25 χρόνια
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η νεολαία «μπορείτε να πετύχετε κάθε στόχο», προσθέτοντας ότι θέλει η χώρα «να ανέβει σε νέα ύψη ευημερίας»

Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi απευθύνθηκε στο κράτος του με την ευκαιρία της 75ης επετείου της απελευθέρωσης από τη βρετανική αποικιακή κυριαρχία, καλώντας τους πολίτες να εργαστούν για να μετατρέψουν την Ινδία σε μια ανεπτυγμένη χώρα σε 25 χρόνια, γράφει η The Times.
Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, η Ινδία έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να αποκτήσει το καθεστώς μιας ανεπτυγμένης χώρας.
Στην 75η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ινδίας από τη βρετανική αποικιακή κυριαρχία, ο πρωθυπουργός Narendra Modi υποσχέθηκε να σπάσει τον κύκλο της φτώχειας και να μετατρέψει τη χώρα του σε ανεπτυγμένο έθνος.
Απευθυνόμενος στο έθνος από τις επάλξεις του Κόκκινου Οχυρού του Δελχί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο Narendra Modi προέτρεψε τη νεολαία της χώρας να «θέσουν μεγάλους στόχους» και να εργαστούν για τη « δημιουργία μιας νέας Ινδίας».
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η νεολαία «μπορείτε να πετύχετε κάθε στόχο», προσθέτοντας ότι θέλει η χώρα «να ανέβει σε νέα ύψη ευημερίας».
«Πρέπει να μετατρέψουμε την Ινδία σε μια ανεπτυγμένη χώρα τα επόμενα 25 χρόνια.
Σε όλη τη διαδρομή τα επόμενα 25 χρόνια, καθώς γιορτάζουμε την εκατονταετηρίδα της ανεξαρτησίας της Ινδίας, σηματοδοτεί μια... (χρυσή) περίοδο για τη δημιουργία μιας νέας Ινδίας » , αναφέρει ο Modi, ο οποίος ηγείται της χώρας από το 2014, αναφέρει το δημοσίευμα.
Παρά την υψηλή ανεργία και τις κατηγορίες για πυροδότηση θρησκευτικών εντάσεων για να ευχαριστήσει την ινδουιστική πλειοψηφία, τα υψηλά ποσοστά αποδοχής του νυν πρωθυπουργού τον καθιστούν το φαβορί στις επερχόμενες εκλογές του 2024.
Ενώ η Ινδία έχει περάσει από τεράστιο μετασχηματισμό από τότε που κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1947, οι αναλυτές λένε ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να αποκτήσει το καθεστώς της ανεπτυγμένης χώρας, σημειώνουν οι Times.
Η έκτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αναμένεται να αναπτυχθεί περισσότερο από 7% φέτος, η ταχύτερη μεταξύ των μεγάλων οικονομιών.
Ωστόσο, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της είναι 2.277 δολάρια, γεγονός που την τοποθετεί στην 144η θέση από 194 χώρες, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Ο μέσος μισθός των εργαζομένων στη χώρα από το 2020 ήταν 1935 $ ετησίως.
Αν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι αυτό το ποσό θα αυξηθεί στα 3.769 δολάρια έως το 2027, η Ινδία εξακολουθεί να ταξινομείται ως χώρα «χαμηλού μεσαίου εισοδήματος», ενώ η Κίνα έχει ήδη γίνει χώρα «υψηλού μεσαίου εισοδήματος».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης