Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «αστεία» πρόταση Der Leyen σε Ευρωπαίους: Χαμηλώστε τη... θερμοκρασία στο σπίτι και θα εξοικονομήσουμε 7% ενέργεια

Η «αστεία» πρόταση Der Leyen σε Ευρωπαίους: Χαμηλώστε τη... θερμοκρασία στο σπίτι και θα εξοικονομήσουμε 7% ενέργεια
«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους» έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν στο Twitter
Σχετικά Άρθρα

Σε περίπτωση που οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαμηλώσουν τη θερμοκρασίας θέρμανσής τους τον χειμώνα κατά 1 βαθμό Κελσίου, τότε αυτό θα βοηθήσει την Ένωση να εξοικονομήσει περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για ένα χρόνο.
Αυτό υποστηρίζει σε ανάρτησή της η Der Leyen, η οποία παρουσίασε μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για να ανταποκριθούν οι χώρες – μέλη της ΕΕ στον δύσκολο χειμώνα που έπεται.
«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους» έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν στο Twitter.

Lowering the heating temperature at home by just 1°C can save around 7% in energy use over a year.

I’m encouraged to see that several ?? Member States – like ?????? or ?? – are introducing measures to optimise heating.

This will help us meet our joint target of 15%, together. pic.twitter.com/i4238lHURh

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) August 17, 2022

Across the EU smart ways to save energy are being introduced.

Slightly higher temperatures for air conditioning, for example, bring impressive results.

Good that Member States like ?????? are including such measures in their plans.

Together, we save energy for a safe winter. pic.twitter.com/ZxEKP6z6Cd

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) August 17, 2022

Η επικεφαλής της Επιτροπής δήλωσε ακόμα ότι «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας δίνει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ».
Η der Leyen αναφέρθηκε ακόμα και στις ενέργειες εξοικονόμησης που ακολουθεί στα δικά της κτίρια η Κομισιόν.
«Για παράδειγμα, απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια 1 ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας.
Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τον στόχο της μείωσης στη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 15% από τις χώρες της ΕΕ μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους.

The @EU_Commission is saving energy too, under its Greening Strategy.

For example, we are switching off heating and cooling in most buildings 1h earlier than before, saving 3% of our annual energy use.

We also close some buildings for the summer and facilitate remote working. pic.twitter.com/tofUCQc4DT

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) August 17, 2022

Προειδοποίση σοκ από Γερμανία 

Την ίδια τα αποθέματα της Γερμανίας σε φυσικό αέριο, χωρίς προμήθειες από την Ρωσία, επαρκούν λιγότερο από 3 μήνες.
Ο επικεφαλής της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής είπε ότι ακόμη και χωρίς προβλήματα εφοδιασμού, η Γερμανία ενδέχεται να μην επιτύχει τον στόχο της να γεμίσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου κατά 95% μέχρι τον Νοέμβριο.
Σε περίπτωση πλήρους διακοπής των προμηθειών από τη Ρωσία, τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Γερμανία θα επαρκούν για λιγότερο από τρεις μήνες, ακόμη και αν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου μπορούν να πληρωθούν κατά 95% μέχρι τον Νοέμβριο, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων (Γερμανική ρυθμιστική αρχή) Klaus Müller.

Σύμφωνα με τον Muller, σε αυτή την περίπτωση, το φυσικό αέριο που απαιτείται για τη θέρμανση, τη βιομηχανία και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα επαρκεί για δυόμισι μήνες.

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι όλες οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία θα είναι γεμάτες κατά 95% τον Νοέμβριο ακόμη και υπό καλές συνθήκες στο πλαίσιο της προσφοράς και της ζήτησης.
Στην καλύτερη περίπτωση, τα τρία τέταρτα από αυτές (εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου) θα επιτύχουν τον στόχο».

Ο Muller σημείωσε ότι τώρα η διαδικασία πλήρωσης των αποθηκευτικών χώρων προχωρά πιο γρήγορα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά «δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε».
Η ρυθμιστική αρχή δεν μπορεί επίσης να εξηγήσει ποιες εταιρείες μπορούν να «σβήσουν το φυσικό αέριο» εάν, λόγω έλλειψης, πρέπει να μεριμνήσουν για την κατανάλωση καυσίμου.
Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κρίση.
Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ξεκάθαρο για το αν κάποιος θα κλείσει εξαρχής» ανέφερε ο Muller.

Αυτή τη στιγμή, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι πλήρεις σχεδόν κατά 77%.
Από τις 27 Ιουλίου, το Nord Stream χρησιμοποιείται στο 20% περίπου της μέγιστης χωρητικότητάς του λόγω της διακοπής λειτουργίας δύο αεριοστροβίλων.
Ένας από αυτούς - κατασκευασμένο στον Καναδά από τη Siemens Energy - στάλθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά για επισκευή.
Λόγω των κυρώσεων του Καναδά κατά της Ρωσίας, ο κατασκευαστής αρνήθηκε αρχικά να επιστρέψει τον επισκευασμένο εξοπλισμό στη Γερμανία, αλλά μετά από πολυάριθμα αιτήματα από την Γερμανία, αποφάσισε ωστόσο να τον επιστρέψει.
Όπως είπε ο Vitaly Markelov, αναπληρωτής επικεφαλής της Gazprom, στα τέλη Ιουλίου, η Siemens Energy δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για επισκευή ελαττωματικών κινητήρων για τη Nord Stream.
Ως αποτέλεσμα, μόνο ένας στρόβιλος παρέμεινε σε λειτουργία στο σταθμό συμπίεσης Portovaya και η άντληση αερίου μειώθηκε.

Intelligence Berlin: «Η προπαγάνδα και η κατασκοπεία της Ρωσίας θα αυξηθούν»

Η προπαγάνδα και η κατασκοπεία της Ρωσίας στο εξωτερικό θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες, προβλέπει η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών (BND).
«Η Ρωσία χρησιμοποιεί ζητήματα που σχετίζονται με τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ευρώπη ως μοχλό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος.
Οι ψευδείς πληροφορίες σχετικά με προβλήματα προμήθειας φυσικού αερίου και αυξανόμενες τιμές ήταν μια προσπάθεια να σπείρουν φόβο στη Γερμανία.
«Η ρωσική προπαγάνδα θα πολλαπλασιαστεί σε εξτρεμιστικούς κύκλους και θα καλλιεργηθούν σενάρια συνομωσίας με στόχο να σπάσει η κοινωνία μας».
Η Ρωσία «θα εντείνει και θα προσαρμόσει περαιτέρω τις προσπάθειές της για στρατιωτικές πληροφορίες».

Εκτίμηση της Ουκρανίας, ο πόλεμος δεν θα τελειώσει αλλά θα μειωθεί η ένταση του

«Είναι πολύ απίθανο να σταματήσει ο πόλεμος, αλλά η ένταση θα μπορούσε να μειωθεί λόγω της μείωσης των πόρων», εκτίμησε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov.
«Αυτός είναι ένας σύγχρονος πόλεμος, - εξήγησε ο Oleksiy Reznikov - ένας πόλεμος πόρων.
Οι πόροι, φυσικά, εξαντλούνται και από τις δύο πλευρές.
Κατά συνέπεια, κάθε μέρος χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης