Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Πρωτοφανής ομολογία αποτυχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας: Γιατί κλείνουν τώρα τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC)

ΗΠΑ – Πρωτοφανής ομολογία αποτυχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας: Γιατί κλείνουν τώρα τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC)
Ανακοινώθηκε την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 ότι ο οργανισμός θα υποβληθεί σε πλήρη αναθεώρηση - και θα μεταρρυθμίσει τα πάντα στην επιχειρησιακή του κουλτούρα αφού απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας 
Σχετικά Άρθρα
Υστέρα από περισσότερα από δύο χρόνια λανθασμένων επιλογών και οπισθοδρόμησης σχετικά με την διαμόρφωση πολιτικής για την αντιμετώπιση του Covid-19 που είχε βαθιά επίδραση στη ζωή των Αμερικανών, τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν την Τετάρτη 17 Αυγούστου ότι ο οργανισμός θα υποβληθεί σε πλήρη αναθεώρηση των λειτουργιών τους - και θα ανανεώσει τα πάντα από στην κουλτούρα με την οποία δρά στο πλαίσιο διαμόρφωσης πολιτικής για τη δημόσια υγεία-  αφού απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμα του.

Τι αλλάζει

Η διευθύντρια Rochelle Walensky αναοίνωσει στο προσωπικό του CDC την Τετάρτη 17 Αυγούστου ότι οι αλλαγές στοχεύουν στην αντικατάσταση της ακαδημαϊκής κουλτούρας του οργανισμού με μια νέα που να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Αυτό θα σημαίνει ταχύτερη μετατροπή της ερευνητικής δραστηριότητας σε έμασες συστάσεις για τη δημόσια υγεία, καλύτερη συνεργασία με άλλα τμήματα της κυβέρνησης και βελτίωση του τρόπου με τον οποίο το CDC επικοινωνεί με το κοινό.

Δεν ανταποκριθήκαμε…

«Επί 75 χρόνια, το CDC και η δημόσια υγεία προετοιμάζονται για τον Covid-19 και στη μεγάλη μας στιγμή, η απόδοσή μας δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες», δήλωσε η διευθύντρια Rochelle Walensky.
«Θέλω να τα πάμε όλοι καλύτερα με τον οργανισμό των CDC να πρωτοστατεί.
Στόχος μου είναι μια νέα κουλτούρα προσανατολισμένη στη δράση στη δημόσια υγεία  που να δίνει έμφαση στη λογοδοσία, τη συνεργασία, την επικοινωνία και την επικαιρότητα»

Οι αποτυχίες

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο οργανισμός κατηγορήθηκε για ανεπαρκές πρόγραμμα τέστ όσον αφορά τις ιατρικές συστάσεις και επιτήρησης αυτών, τη μη συλλογή σημαντικών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο εξάπλωσης του ιού και την απόδοση των εμβολίων
Και όλα τα παραπάνω επειδή ήταν υπό την επιρροή του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump και για την αποτυχία του να επικοινωνήσει με ένα πολιτικά διχασμένο και μερικές φορές σκεπτικιστικό κοινό».
Μερικά παραδείγματα:
-Τα CDC διέδωσαν παραπληροφόρηση για τις μάσκες
-Τα CDC δεν παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν μελετήσει τη φυσική ανοσία στον ιό
-Οι παλινωδίες για την χρήση της μάσκας
-Τα CDC παραδέχθηκαν ότι έδωσαν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων COVID-19
-Τα CDC παραδέχθηκαν ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τις παραλλαγές

Προκαλώντας σύγχυση

Η Walensky έκανε την ανακοίνωση σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς το προσωπικό του CDC, όπου σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «σημαντική δουλειά να κάνουν» προκειμένου να βελτιώσουν την άμυνα της δημόσιας υγείας της χώρας.
«Πριν από αυτήν την πανδημία, η υποδομή μας εντός του οργανισμού και σε όλη τη χώρα ήταν πολύ αδύναμη για να αντιμετωπίσουμε αυτό που αντιμετωπίσαμε με τον Covid-19», επισήμανε.

Δραματικά λάθη

«Για να είμαι ειλικρινής, είμαστε υπεύθυνοι για μερικά αρκετά δραματικά, αρκετά δημόσια λάθη - από τα τεστ για τα εμβόλια, έως τα επιστημονικά δεδομένα και τον τρόπο επικοινωνίας».
Η αναθεώρηση του CDC έρχεται αμέσως μετά την παραδοχή του οργανισμού ότι «τα μη εμβολιασμένα άτομα έχουν πλέον τον ίδιο κίνδυνο με τα εμβολιασμένα άτομα» - και ότι όσοι εκτίθενται στον COVID-19 δεν απαιτείται πλέον να τεθούν σε καραντίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης