Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Οι πραγματικοί μισθοί στη Βρετανία πέφτουν με ρυθμό ρεκόρ - Τα χειρότερα στοιχεία από το 2001

CNN: Οι πραγματικοί μισθοί στη Βρετανία πέφτουν με ρυθμό ρεκόρ - Τα χειρότερα στοιχεία από το 2001
«Οι πραγματικοί μισθοί συνεχίζουν να μειώνονται», σχολίασε στο Twitter ο D. Morgan, επικεφαλής οικονομικών στατιστικών στο ONS

Ο μέσος μισθός των Βρετανών υπαλλήλων και εργαζομένων σε πραγματικούς όρους μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2022 μειώθηκε κατά 3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αναφέρει το CNN.
Σύμφωνα με το κανάλι, μια τέτοια πτώση, που σχετίζεται με τον πληθωρισμό αποτελεί ρεκόρ σε ολόκληρη την ιστορία των σχετικών παρατηρήσεων από το 2001.
Η αγοραστική δύναμη του απασχολούμενου πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αυξήσεων των τιμών παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση σε περισσότερα από 20 χρόνια, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (ONS).
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού, τα στατιστικά δείχνουν ότι ο μέσος μισθός σε πραγματικούς όρους - δηλαδή προσαρμοσμένος στον πληθωρισμό - μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2022 μειώθηκε κατά 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
«Οι πραγματικοί μισθοί συνεχίζουν να μειώνονται», σχολίασε στο Twitter ο D. Morgan, επικεφαλής οικονομικών στατιστικών στο ONS.
«Αν εξαιρέσετε τα ασφάλιστρα, εξακολουθεί να μειώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2001, όταν ξεκίνησαν οι αντίστοιχες παρατηρήσεις» .
Παράλληλα, σύμφωνα με την ONS, το επίπεδο των μισθών χωρίς πληθωρισμό και μπόνους την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 4,7%, ωστόσο, καθώς οι τιμές αυξάνονται με πολύ υψηλότερους ρυθμούς, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων μειώνεται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης