Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες - Έφτασαν τις 250.000

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες - Έφτασαν τις 250.000
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανέβηκαν στα 1,44 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 6 Αυγούστου, το υψηλότερο από τις αρχές Απριλίου
Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν για πρώτη φορά στις τρεις εβδομάδες, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση για εργατικό δυναμικό παραμένει υγιής αναφέρει το Bloomberg.
Τα αρχικά αιτήματα επιδόματος μειώθηκαν κατά 2.000 σε 250.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη 18/8.
Η ημερομηνία ελέγχεται ιδιαίτερα επειδή αντιστοιχεί στην περίοδο αναφοράς για την έκθεση της κυβέρνησης για την απασχόληση τον Αύγουστο, η οποία θα δημοσιευτεί στις αρχές του επόμενου μήνα.
Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους παρέκλινε αρκετά καθώς εκείνοι έκαναν λόγο για 264.000 αιτήσεις.
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανέβηκαν στα 1,44 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 6 Αυγούστου, το υψηλότερο από τις αρχές Απριλίου.
Η πτώση των αιτήσεων για ανεργία υποδηλώνει μια υγιή ζήτηση εργασίας, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εργαζομένους εν μέσω παρατεταμένων ελλείψεων εργαζομένων.
Ωστόσο, αρκετοί εργοδότες απολύουν προσωπικό ή παγώνουν τις προσλήψεις εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας, η οποία θα μπορούσε να συνεχιστεί καθώς η FED ακολουθεί μια επιθετική πορεία αυξήσεων των επιτοκίων.
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Fed είναι προσεκτικοί να αυξήσουν υπερβολικά τα επιτόκια στον αγώνα τους να δαμάσουν τον υψηλό πληθωρισμό, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασής τους τον Ιούλιο που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.
Είπαν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, αν και η πρόσφατη αύξηση των αιτήσεων για ανεργία δείχνει κάποια χαλάρωση.
«Μερικοί από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις επιθυμούσαν να διατηρήσουν εργαζομένους – ένας παράγοντας που θα μπορούσε να περιορίσει την αύξηση των απολύσεων που σχετίζονται με την επιβράδυνση της αγοράς εργασίας», ανέφεραν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής .

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης