Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Προβλέψεις για 50% περισσότερους ξένους τουρίστες το Καλοκαίρι 2022

Βουλγαρία: Προβλέψεις για 50% περισσότερους ξένους τουρίστες το Καλοκαίρι 2022
Τα κουπόνια φαγητού γίνονται όλο και πιο συνήθη ως αποδεκτή μέθοδος πληρωμής, κυρίως στα ξενοδοχεία που διαθέτουν spa και υπηρεσίες ευεξίας.
Σχετικά Άρθρα
Οι ξένοι τουρίστες στη Βουλγαρία την καλοκαιρινή περίοδο του 2022 αναμένεται να είναι 50% περισσότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ανάλυσης και Αξιοποίησης Τουρισμού (IAAT).
"Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στα επίπεδα ρεκόρ του 2019, όταν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είχαν έκαστος πάνω από 2 εκατομμύρια ξένους τουρίστες.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 2024 η Βουλγαρία θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα επίπεδα των προηγούμενων καλοκαιριών σε όλη τη χώρα", δήλωσε στο ΒΤΑ.
Ο αριθμός των Βουλγάρων που επισκέπτεται τα παραθαλάσσια θέρετρα της χώρας αναμένεται να είναι κατά 27% υψηλότερος.
Τα αναμενόμενα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι 7 με 11% υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών.
Το 2019, ο συνολικός αριθμός των ξένων τουριστών ήταν 12,5 εκατομμύρια, ενώ φέτος ο αριθμός θα κυμανθεί στα 10 εκατομμύρια.
Ένας από τους κύριους λόγους των θετικών αυτών τάσεων είναι η επανεκκίνηση των προγραμμάτων τσάρτερ και πολλά τακτικά δρομολόγια στη Μαύρη Θάλασσα που γίνονται πιο συχνά.
Αύξηση στις επισκέψεις ξένων αναφέρεται επίσης σε ξενοδοχεία που προσφέρουν υπηρεσίες spa και ευεξίας.
Οι προβλέψεις για ανατιμήσεις 25 με 30% του κόστους των διακοπών στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας φέτος το καλοκαίρι λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας, δεν επαληθεύτηκαν.
Οι διακοπές σήμερα είναι κατά 7 με 11% πιο ακριβές.
"Αν πέρυσι το καλοκαίρι ήσασταν καλά με 100 λέβα στο πορτοφόλι σας, φέτος θα χρειάζεστε 111 λέβα", σχολίασε ο διευθυντής της IAAT.
Παρότι είναι σχετικά νέα στην τουριστική βιομηχανία, τα κουπόνια φαγητού γίνονται όλο και πιο συνήθη ως αποδεκτή μέθοδος πληρωμής, κυρίως στα ξενοδοχεία που διαθέτουν spa και υπηρεσίες ευεξίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης