Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκρήξεις στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και στην αεροπορική βάση Belbek στην Κριμαία - Οι Ρώσοι αποσύρουν αεροπλάνα

Εκρήξεις στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και στην αεροπορική βάση Belbek στην Κριμαία - Οι Ρώσοι αποσύρουν αεροπλάνα
Η αεροπορική βάση Belbek βόρεια της Σεβαστούπολης έχει δεχθεί επίθεση από δολιοφθορείς ή από drones

Η Κριμαία που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις από το 2014... έχει βρεθεί στο στόχαστρο Ουκρανών που με δολιοφθορές προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να περάσουν το μήνυμα ότι η Κριμαία... θα πρέπει να απελευθερωθεί από τις Ουκρανικές δυνάμεις...
Ωστόσο είναι αληθές ότι εσχάτως οι δολιοφθορές έχουν αυξηθεί κατά ρωσικών στόχων και είναι ξεκάθαρο ότι Ουκρανοί έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στην περιοχή προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην υλικοτεχνική υποδομή των ρωσικών δυνάμεων.
Με βάση νέες εξελίξεις, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι η ρωσική αεροπορική βάση κοντά στη ρωσική ναυτική βάση της Σεβαστούπολης της Κριμαίας δέχθηκε επίθεση.
Η αεροπορική βάση Belbek βόρεια της Σεβαστούπολης έχει δεχθεί επίθεση από δολιοφθορείς ή από drones:
Αυτό έρχεται μετά από αναφορές ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε στην περιοχή.
Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, drone ενδέχεται να έχει ξεφύγει από την ρωσική άμυνα και να προκάλεσε τις εκρήξεις..

Οι νέες εκρήξεις αποτελούν μέρος σειράς εκρήξεων εντός της Κριμαίας, ορισμένες από τις οποίες η Ρωσία παραδέχθηκε ως «δολιοφθορές» Ουκρανών.

Οι αναφορές για τις εκρήξεις στην Σεβαστούπολη έρχονται αμέσως μετά την αναφορά για πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Belgorod της Ρωσίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Ποια τα νέα συμβάντα στις 18 Αυγούστου 2022:

• Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών, Timonovo, Belgorod
• Πυρκαγιές και εκρήξεις στο αεροδρόμιο Stary Oskol, Belgorod
• Εκρήξεις στη Nova Kakhovka, Kherson
• Εκρήξεις αλλά και UAV καταρρίφθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο Belbek στην Κριμαία
• Δραστηριότητα αεράμυνας κοντά στο στενό Kerch, Κριμαία
• Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκε στην αποθήκη πυρομαχικών εντός της Ρωσίας... εν μέσω αυξανόμενων αναφορών ότι η Ουκρανία διεξάγει «επιχειρήσεις δολιοφθοράς» βαθιά στη ρωσική επικράτεια, ιδίως στην Κριμαία.

«Μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Belgorod της Ρωσίας έπιασε φωτιά, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα», σύμφωνα με το TASS.
Ο επικεφαλής της περιφέρειας διέταξε τους κατοίκους των οικισμών Timonovo και Soloti να απομακρυνθούν σε ασφαλή απόσταση.
Οι δυνάμεις εργάζονται στο σημείο, γίνονται προσπάθειες για να εξακριβωθεί η αιτία της πυρκαγιάς.

Η περιοχή βρίσκεται λίγο πάνω από 5 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.
Ταυτόχρονα ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν τη μεγαλύτερη βορειοανατολική πόλη του kharkiv.
sevast1.png

Ενεργοποιήθηκε η ρωσική αεράμυνα κοντά στο στενό Kerch στην Κριμαία


Τα συστήματα αεράμυνας λειτούργησαν στο Kerch στην Κριμαία αναφέρουν ρωσικές πηγές.
Δεν υπάρχει κίνδυνος για την πόλη και τη γέφυρα της Κριμαίας.
Σημειώθηκαν δύο εκρήξεις αλλά δεν έπληξαν την γέφυρα.
Η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει την Κριμαία με την Ρωσία, διεξάγεται κανονικά.
RUSSIA - JUNE 30, 2020: A train rolls along the track on the Crimean Bridge. The 19-kilometer bridge linking Crimea and mainland Russia's Taman Peninsula is the longest in Europe. The bridge was opened for cars and buses on May 16, 2018, for trucks on October 1, 2018; and for passenger trains on December 25, 2019. Freight rail service along the bridge was launched on June 30, 2020. Sergei Malgavko/TASSРоссия. Керчь. Открытие грузового железнодорожного сообщения по Крымскому мосту. Крымский мост протяженностью 19 км является самым длинным в России и Европе, соединяет Крым с Кубанью. Движение легковых автомобилей и автобусов по нему открыто 16 мая 2018 года, проезд грузовиков — 1 октября того же года. Пассажирские поезда пошли по ж/д части моста 25 декабря 2019 года. Сергей Мальгавко/ТАСС

Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν ξανά το Energodar στην περιοχή Zaporozhye

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν και πάλι να βομβαρδίζουν το Energodar στην περιοχή Zaporozhye, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη, ανέφερε η στρατιωτική και πολιτική διοίκηση της πόλης.
"Οι ένοπλοι σχηματισμοί του καθεστώτος του Κιέβου άνοιξαν μαζικά πυρά στην πόλη Energodar στην περιοχή Zaporozhye.
Ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής - αστικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, ανέφερε ότι ο βομβαρδισμός του Energodar από βαρύ πυροβολικό ξεκίνησε στις 22:50.
Υπήρξαν τουλάχιστον επτά εκρήξεις στην πόλη και τις γύρω περιοχές.
Το Energodar τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει στόχος βομβαρδισμού από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Για επιθέσεις στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, drones, βαρύ πυροβολικό και συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιθέσεις αντιμετωπίζονται από τα συστήματα αεράμυνας, αλλά ορισμένες οβίδες πλήττουν την υποδομή και την περιοχή αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν το Horlivka

Ο δήμαρχος Gorlovka Ivan Prikhodko δήλωσε ότι η κατάσταση στην πόλη θερμαίνεται λόγω των εντεινόμενων βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU).

"Κάθε μέρα η κατάσταση στην Horlivka συνεχίζει να κλιμακώνεται.
Παρά μια αρκετά επιτυχημένη προέλαση στα βόρεια της πόλης, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να εντείνουν τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών.
Οι κατοικημένες περιοχές και το κέντρο της πόλης δέχονται πυρά.
Συχνά, η Ουκρανία πραγματοποιεί όλες αυτές τις ενέργειες τις ώρες που υπάρχει μέγιστη συγκέντρωση ανθρώπων σε ένα μέρος.
Νωρίτερα, το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας του Donetsk ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της Gorlovka από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δύο άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν, οκτώ ακόμη άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν.

Τι συνέβη πρόσφατα;

Το τελευταίο διάστημα, εκρήξεις κατέστρεψαν αρκετά ρωσικά αεροπλάνα σε αεροπορική βάση στην Κριμαία και πυρομαχικά ανατινάχτηκαν σε άλλη βάση επίσης στην Κριμαία.
Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρουν αεροπλάνα από βάσεις σε ευαίσθητα σημεία για να προστατέψουν τον οπλισμό από κινήσεις δολιοφθοράς.

Οι ουκρανικές αρχές αναλαμβάνουν δημόσια την ευθύνη, ενώ και ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναφέρθηκε σε ουκρανικές επιθέσεις σε εδάφη που ελέγχουν οι ρώσοι μετά τις πιο πρόσφατες εκρήξεις, ενώ η Ρωσία κατηγόρησε τους Ουκρανούς για "δολιοφθορά".

Οι Ουκρανοί χτυπούν την Κριμαία με κινήσεις δολιοφθοράς

Οι Ουκρανοί μπορεί να δηλώνουν ότι επιχειρούν με τα οπλικά συστήματα της Δύσης στην Κριμαία αλλά κανένας πύραυλος δεν χτύπησε βάσεις ή αποθήκες στην Κριμαία.
Οι δολικοφθορές πραγματοποιούνται από Ουκρανούς που έχουν διεισδύσει στην περιοχή ή από drones...
Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι τέτοιες επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας με αμερικανικά όπλα θα σηματοδοτούσαν μια αυστηρή «κόκκινη γραμμή» και ότι θα θεωρούσε υπεύθυνες τις εξωτερικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι τα πράγματα συνεχίζουν να θερμαίνονται πάνω από την Κριμαία, αφού ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky νωρίτερα αυτό το μήνα υποσχέθηκε να «απελευθερώσει» την ελεγχόμενη από τη Ρωσία χερσόνησο...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης