Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο υβριδικός πόλεμος της Δύσης στην Ουκρανία θα κρατήσει, έως αρχές 2023, αναβάλλονται τα δημοψηφίσματα

Ο υβριδικός πόλεμος της Δύσης στην Ουκρανία θα κρατήσει, έως αρχές 2023, αναβάλλονται τα δημοψηφίσματα
Η Ρωσία εξετάζει την αναβολή των δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κρατήσει έως τις αρχές του 2023 εκτιμούν ορισμένοι εμπειρογνώμονες ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι ο υβριδικός πόλεμος που διεξάγει η Δύση κατά της Ρωσίας με θέρετρο μαχών στην Ουκρανία θα αρχίσει να φθίνει προς τα τέλη του 2022….

Εν τω μεταξύ μετά τις συνεχείς δολιοφθορές των Ουκρανών στην Κριμαία… ήρθε η ώρα της απάντησης των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να διαλύσουν την 58η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού στην περιοχή του οικισμού Udy στο Donbass, οι Ουκρανοί στρατιώτες τράπηκαν σε φυγή και τα τάγματα Kraken των Ουκρανών τους εξόντωσαν.
Εν τω μεταξύ μια νέα σημαντική εξέλιξη είναι ότι η Ρωσία αναβάλλει τα σχεδιαζόμενα δημοψηφίσματα στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία για τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η Ρωσία εξετάζει την αναβολή των δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει για τον χειμώνα του 2022 τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση στη Ρωσία που θα έπρεπε να είχαν διεξαχθεί στις περιφέρειες Luhansk, Donetsk, Kherson και Zaporizhιa.
Να σημειωθεί ότι τα δημοψηφίσματα είχαν προγραμματιστεί για 11 Σεπτεμβρίου 2022.
Με βάση ορισμένες πηγές μέχρι τον Δεκέμβριο 2022 ή τον Ιανουάριο του 2023 οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν κατακτήσει ολόκληρη την περιοχή του Donetsk χωρίς να χάσουν τον έλεγχο των άλλων κατακτημένων εδαφών.

Τα Ουκρανικά τάγματα Kraken σκότωσαν 100 Ουκρανούς στρατιώτες από εκδίκηση…

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την εκτέλεση 100 στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τα τάγματα Kraken της Ουκρανίας.
Στην περιοχή του Kharkiv στην Βόρεια Ουκρανία στις 14 Αυγούστου 2022, μονάδες της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ηττήθηκαν στην περιοχή του οικισμού Udy.
Τα υπολείμματα των μονάδων τράπηκαν σε φυγή από τις θέσεις τους και εγκατέλειψαν αυτόν τον οικισμό.
«Για να σταματήσουν τον πανικό και να εκφοβίσουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι Ουκρανικές ομάδες «Kraken» σκότωσαν 100 στρατιώτες της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού που εγκατέλειψαν τις θέσεις τους»… αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη αλλά οι Ουκρανικές δυνάμεις ακολουθούν αυτές τις πρακτικές εκφοβισμού.

Ο υβριδικός πόλεμος της Δύσης στην Ουκρανία

Υβριδικός πόλεμος της Δύσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνεχίζεται αμείωτος.
Όμως γιατί η Δύση πολεμά τη Ρωσία;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους, αγνοώντας τις τάσεις στη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου.
Η Δύση έχει εξαπολύσει έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας και προσπαθεί να «ισορροπήσει στα πρόθυρα» μεταξύ υβριδικών ενεργειών και ανοιχτής ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αντί να αναζητούν αμοιβαία αποδεκτούς τρόπους διαλόγου, οι δυτικές χώρες προσπαθούν να απομονώσουν τη Ρωσία.
Η τρομοκρατία είναι ένα σημαντικό εργαλείο της Δύσης «στο οπλοστάσιο των υβριδικών πολέμων» αναφέρουν ρώσοι αξιωματούχοι.
«Οι Αμερικανοί πολεμούν την τρομοκρατία μόνο με λόγια».
«Παρά τη σημαντική αποδυνάμωση των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιράκ και τη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζουν τακτική και επεκτείνουν τη δραστηριότητα σε νέες κατευθύνσεις».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία…

Η Ρωσία πολεμά το καθεστώς μαριονέτας στην Ουκρανία.
«Ο ουκρανικός λαός έχει υποστεί πλήγμα λόγω της ουκρανικής πολιτικής ελίτ και ολιγαρχίας αναφέρουν οι ρώσοι.
Η Δύση επέλεξε την Ουκρανία για κάποιο λόγο.
Ξεκινώντας τον επιταχυνόμενο μετασχηματισμό της Ουκρανίας ως χώρα κατά της Ρωσίας, οι Αγγλοσάξονες σχεδιάζουν τον κατακερματισμό του ρωσικού έθνους προκειμένου να το εξαλείψουν πλήρως».
Ωστόσο, οι απλοί Ουκρανοί έχουν καταλάβει εδώ και καιρό ότι «απλώς χρησιμοποιήθηκαν ως διαπραγματευτικό μέσο, ως εργαλείο για τον περιορισμό της Ρωσίας».

Ποιοι βομβαρδίζουν το πυρηνικό σταθμό της Zaporozhye

Τα χτυπήματα στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia ή Zaporozhye πραγματοποιήθηκαν από την ουκρανική πλευρά «κατόπιν εισήγησης των Αμερικανών».
Τέτοιες κυνικές προκλήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους υποτελείς τους, οργανώνονται τακτικά.
«Εάν συμβεί μια καταστροφή, οι συνέπειές της θα γίνουν αισθητές σε όλες τις γωνιές του κόσμου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τα ρωσικά MIG με υπερηχητικούς πυραύλους στο Καλίνινγκραντ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την ανησυχία της για την ανακοίνωση της ανάπτυξης ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών οπλισμένων με υπερηχητικούς πυραύλους στο Καλίνινγκραντ , έναν ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ανάπτυξη τριών MiG-31 με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal στο αεροδρόμιο του Τσκάλοφσκ, και θα παραμείνουν «σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο»,« στο πλαίσιο της εφαρμογής περαιτέρω μέτρων στρατηγικής αποτροπής.
«Η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει ότι θα είναι υπεύθυνη για τις συνέπειες που θα έχουν αυτά τα βήματα στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη», δήλωσε η εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης