Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλυπτική μελέτη: Τι συμβαίνει και πεθαίνουν 1.000 άνθρωποι κάθε εβδομάδα - Που οφείλονται οι τόσοι θάνατοι

Αποκαλυπτική μελέτη: Τι συμβαίνει και πεθαίνουν 1.000 άνθρωποι κάθε εβδομάδα - Που οφείλονται οι τόσοι θάνατοι
«Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα - τι συμβαίνει;» διερωτώνται οι ειδικοί

Μια νέα μελέτη που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS) υποστηρίζει ότι οι επιπτώσεις του lockdown μπορεί τώρα να σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από τον Covid.
Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι θάνατοι εκτός Covid συνεχίζουν να ξεπερνούν τους θανάτους από Covid, με 1.000 ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από άλλες παθήσεις εκτός από ιού.
Η Telegraph αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας παρήγγειλε έρευνα για τα στοιχεία εν μέσω ανησυχίας ότι οι αυξημένοι θάνατοι συνδέονται με καθυστερήσεις και αναβολή της θεραπείας για καταστάσεις όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.
Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι ζητούν την εκ νέου εισαγωγή περιορισμών για τον Covid όπως οι μάσκες προσώπου το χειμώνα, «η χώρα αντιμετωπίζει μια νέα σιωπηλή κρίση υγείας που συνδέεται με την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι με τον ίδιο τον ιό», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα - τι συμβαίνει;» ρώτησε ο Dr. Charles Levinson, ο διευθύνων σύμβουλος του Doctorcall, μιας ιδιωτικής υπηρεσίας παροχής υπηρεσιών υγείας.
«Οι καθυστερήσεις στην αναζήτηση και λήψη υγειονομικής περίθαλψης είναι αναμφίβολα η αιτία, κατά την άποψή μου», πρόσθεσε.

Επείγουσα έρευνα

«Τα καθημερινά στατιστικά στοιχεία για τον Covid απαίτησαν την προσοχή του έθνους, ωστόσο αυτά τα τρομακτικά στοιχεία δεν φτάνουν σχεδόν καθόλου.
Απαιτείται άμεσα πλήρης και επείγουσα κυβερνητική έρευνα», σημείωσε.
Οι περιπτώσεις μη ανιχνευθέντων καρκίνων, καρδιακών προβλημάτων και σοβαρών παθήσεων ψυχικής υγείας αυξάνονται, με υπερβολικούς θανάτους 14,4% υψηλότερους από τον μέσο όρο της πενταετίας.
Το «The British Heart Foundation» εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση.
Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι τα αποτελέσματα του lockdown θα κατέληγαν να σκοτώσουν περισσότερους ανθρώπους από τον Covid.
Ακαδημαϊκοί από το Duke, το Harvard και το John Hopkins κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περίπου ένα εκατομμύριο υπερβολικοί θάνατοι τις επόμενες δύο δεκαετίες ως αποτέλεσμα των lockdown.
Μια μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών (NBER) διαπίστωσε ότι υπήρξαν συντηρητικά πάνω από 170.000 θάνατοι χωρίς Covid στις ΗΠΑ έως το 2020 και το 2021, αριθμοί που επιδεινώθηκαν από τα lockdown.

Τρομακτικά επιζήμια τα lockdowns

Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο John Hopkins και κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παγκόσμια lockdown είχαν τρομακτικά επιζήμιες επιπτώσεις στην κοινωνία , με τους ερευνητές να ζητούν να απορριφθούν ως μέσο πολιτικής για την πανδημία
Ο καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Stanford, Jay Bhattacharya δήλωσε ότι τα επόμενα χρόνια τα lockdown θα θεωρούνται ως η πιο καταστροφικά επιβλαβής πολιτική στην παγκόσμια ιστορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης