Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πράσινο φως στην Berkshire Hathaway του Buffett για να αγοράσει το 50% της Occidental Petroleum

Πράσινο φως στην Berkshire Hathaway του Buffett για να αγοράσει το 50% της Occidental Petroleum
Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η πρόταση της Berkshire να αυξήσει το μερίδιό της στην εταιρεία πετρελαίου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «συνεπής με το δημόσιο συμφέρον»

Η Berkshire Hathaway έλαβε την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας των ΗΠΑ προκειμένου να αγοράσει έως και το 50% της Occidental Petroleum, δίνοντας στην εταιρεία του Warren Buffett την επιλογή να αυξήσει σημαντικά το μερίδιό της σε έναν από τους πιο γνωστούς παραγωγούς της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου.
Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η πρόταση της Berkshire να αυξήσει το μερίδιό της στην εταιρεία πετρελαίου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα, είναι «συνεπής με το δημόσιο συμφέρον».
Η Berkshire είχε ζητήσει το πράσινο φως «για την απόκτηση έως και 50%» της Occidental, σύμφωνα με τους Financial Times.
Η ρυθμιστική αρχή στάθμισε την εφαρμογή λόγω των πιθανών επιπτώσεών της στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας της Μεσοδυτικής Αμερικής.
Οι μετοχές της Occidental εκτινάχθηκαν 9,9% στα 71,29 δολάρια μετά την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής.
Η υποστήριξη του Buffett ήταν καθοριστική για την εξαγορά της Anadarko Petroleum από την Occidental με 55 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Occidental, Vicki Hollub πέταξε στα κεντρικά γραφεία της Berkshire στην Ομάχα της Νεμπράσκα, για να εξασφαλίσει ένα πακέτο χρηματοδότησης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσει τη συμφωνία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης