Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίεργη υπόθεση στην Αλβανία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός για κατασκοπεία

Περίεργη υπόθεση στην Αλβανία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός για κατασκοπεία
Τρεις πολίτες με ρωσικά και ουκρανικά διαβατήρια προσπάθησαν να εισέλθουν σε στρατιωτικό εργοστάσιο, ανακοίνωσαν οι αλβανικές αρχές

Το αλβανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο από τους στρατιώτες του τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να σταματήσουν δύο Ρώσους και έναν Ουκρανό που προσπαθούσαν να εισέλθουν σε στρατιωτικό εργοστάσιο στην κεντρική Αλβανία.
«Τρεις πολίτες με ρωσικά και ουκρανικά διαβατήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο», ανέφερε το υπουργείο.
«Οι αξιωματικοί που φρουρούσαν το εργοστάσιο αντέδρασαν αμέσως, αλλά κατά τις προσπάθειές τους να σταματήσουν τους τρεις ξένους υπηκόους, τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες μας».
Το υπουργείο ανέφερε ότι οι τρεις ξένοι υπήκοοι συνελήφθησαν.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama είπε ότι τα τρία άτομα είναι «ύποπτα για κατασκοπεία».

Προσπάθησαν να εισβάλλουν στο στρατόπεδο

Το υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό ότι ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο Ρώσος υπήκοος M.Z., 24 ετών, μπήκε στο έδαφος του εργοστασίου και προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφίες.
Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ο άνδρας χρησιμοποίησε ένα είδος σπρέι εναντίον στρατιωτών ενώ προσπαθούσε να διαφύγει αφού τον σταμάτησαν οι φρουροί.
Στην περιοχή συνελήφθησαν επίσης άλλοι δύο, η 33χρονη Ρωσίδα S.T. και ο 25χρονος Ουκρανός F.A.
Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών την Αλβανία επισκέπτονται πολλοί Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες, όπως αναφέρει το Reuters.
Η στρατιωτική βάση του Gramsh απέχει περισσότερο από 70 χιλιόμετρα από τις παραλίες.
Κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος το αλβανικό εργοστάσιο Gramsh χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του ρωσικού τύπου τυφεκίου AK 47.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου, το εργοστάσιο σήμερα παρέχει υπηρεσίες κατασκευής για την αμυντική βιομηχανία, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης