Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δολοφονία Dugina - H FSB (Ρωσία) κατηγορεί την Ουκρανία - Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, το Κίεβο

Δολοφονία Dugina - H FSB (Ρωσία) κατηγορεί την Ουκρανία - Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, το Κίεβο
H Ουκρανία αρνείται τις κατηγορίες επισημαίνοντας ότι «δεν είναι εγκληματικό κράτος», και επομένως δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία
Σχετικά Άρθρα

Στην Ουκρανία επιρρίπτει τις ευθύνες η Ρωσία για τη δολοφονία της κόρης του Aleksandr Dugin, συμμάχου του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατηγόρησε σήμερα (22/8/2022) τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ότι ευθύνονται για το φόνο της Darya Dugina. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η FSB υποστήριξε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979, την οποία και κατονομάζει. Η FSB πρόσθεσε ότι η γυναίκα αυτή και η έφηβη κόρη της έφθασαν τον Ιούλιο στη Ρωσία και πέρασαν ένα μήνα για να προετοιμάσουν την επίθεση, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο συγκρότημα και ερευνώντας τον τρόπο ζωής της Dugina.
Η εν λόγω γυναίκα παραβρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου (20/8/2022) σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Dugina και ο πατέρας της, πριν πραγματοποιήσει μια «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της Dugina και διαφύγει από τη Ρωσία στην Εσθονία, ανακοίνωσε η FSB.

Η Ουκρανία αρνείται τις κατηγορίες

Στον αντίποδα, η Ουκρανία αρνείται τις κατηγορίες επισημαίνοντας ότι «δεν είναι εγκληματικό κράτος», και επομένως δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία.
«Θέλω να τονίσω ότι η Ουκρανία δεν είχε καμία σχέση με αυτό», διαβεβαίωσε ο σύμβουλος του Volodymyr Zelensky, Mykhailo Podolyak. «Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε ένα εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι οι ρωσικές κατηγορίες κατά του Κιέβου πιθανώς στοχεύουν στη στρατολόγηση περισσότερων νέων για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης