Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Δούμα θα συνεδριάσει εκτάκτως για τον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhye

tags :
Ρωσία: Η Δούμα θα συνεδριάσει εκτάκτως για τον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhye
Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την αποστολή ειδικών στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye.
Σχετικά Άρθρα
Το Συμβούλιο της Ρωσικής Κρατικής Δούμας θα συνεδιάσει εκτάκτως στις 25 Αυγούστου για να συζητήσει την κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της Δούμα μετά τη συνάντηση του προέδρου της Δούμας Vyacheslav Volodin.
"Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας συναντήθηκε με τους ηγέτες των κομμάτων της Δούμας.
Συζήτησαν την πρωτοβουλία του αρχηγού της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος Gennady Zyuganov σχετικά με την ανάγκη να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου της Κρατικής Δούμας για να συζητηθεί το θέμα των απειλών για την ασφάλεια στο πυρηνικό Zaporozhye από το καθεστώς του Κιέβου.
Αποφασίστηκε να συγκληθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κρατικής Δούμας στις 25 Αυγούστου», ανέφερε.
Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye βρίσκεται στην πόλη Energodar και ελέγχεται από ρωσικά στρατεύματα.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πολλά πλήγματα στο έδαφός χρησιμοποιώντας drones, βαρύ πυροβολικό και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιες επιθέσεις αποκρούονται από συστήματα αεράμυνας, αλλά αρκετές οβίδες έπληξαν εγκαταστάσεις υποδομής και την περιοχή της αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων.
Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Rafael Grossi δήλωσε στις 19 Αυγούστου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την αποστολή μιας ομάδας ειδικών στον πυρηνικό σταθμό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης