Τελευταία Νέα
Διεθνή

NASA: Αυτές είναι οι 13 υποψήφιες περιοχές για την αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη

NASA: Αυτές είναι οι 13 υποψήφιες περιοχές για την αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη
Πρόκειται για 13 σημεία κοντά στον Νότιο Πόλο της Σελήνης

Τις 13 υποψήφιες περιοχές για την προσελήνωση της επανδρωμένης αποστολής στο πλαίσιο του προγράμματος Άρτεμις, γνωστοποίησε η NASA.
Πρόκειται για 13 σημεία κοντά στον Νότιο Πόλο της Σελήνης.
Κάθε περιοχή περιέχει πολλαπλές πιθανές τοποθεσίες προσγείωσης για την Artemis III, η οποία θα είναι η πρώτη από τις αποστολές του προγράμματος που θα μεταφέρει το πλήρωμα στη σεληνιακή επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γυναίκας που θα πατήσει το πόδι της στη Σελήνη.
«Η επιλογή αυτών των περιοχών σημαίνει ότι κάνουμε ένα τεράστιο άλμα πιο κοντά στην επιστροφή ανθρώπων στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά το Apollon», δήλωσε ο Mark Kirasich, αναπληρωτής συνεργάτης του Τμήματος Ανάπτυξης Εκστρατείας Artemis στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον. «Όταν το κάνουμε, θα είναι σε αντίθεση με οποιαδήποτε αποστολή που έχει γίνει στο παρελθόν καθώς οι αστροναύτες επιχειρούν σε σκοτεινές περιοχές που προηγουμένως δεν είχαν εξερευνήσει οι άνθρωποι και θέτουν τις βάσεις για μελλοντικές μακροχρόνιες παραμονές».

Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί είναι οι εξής: 

-Faustini Rim A
-Peak Near Shackleton
-Connecting Ridge
-Connecting Ridge Extension
-de Gerlache Rim 1
-de Gerlache Rim 2
-de Gerlache-Kocher Massif
-Haworth
-Malapert Massif
-Leibnitz Beta Plateau
-Nobile Rim 1
-Nobile Rim 2
-Amundsen Rim

 

Δείτε το βίντεο στο οποίο αποτυπώνονται οι ακριβείς θέσεις των τοποθεσιών: 

Κάθε μία από αυτές τις περιοχές βρίσκεται εντός έξι μοιρών γεωγραφικού πλάτους του σεληνιακού Νότιου Πόλου. Μαζί, οι περιοχές παρέχουν επιλογές προσγείωσης για όλες τις πιθανές ευκαιρίες εκτόξευσης του Artemis III. Συγκεκριμένες τοποθεσίες προσγείωσης συνδέονται στενά με το χρονοδιάγραμμα του παραθύρου εκτόξευσης, επομένως πολλές περιοχές εξασφαλίζουν ευελιξία για εκτόξευση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Για την επιλογή των περιοχών, μια ομάδα επιστημόνων και μηχανικών σε όλο τον οργανισμό αξιολόγησε την περιοχή κοντά στο σεληνιακό Νότιο Πόλο χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA και δημοσιεύσεις δεκαετιών και ευρήματα σεληνιακής επιστήμης. Εκτός από την εξέταση της διαθεσιμότητας του παραθύρου εκτόξευσης, η ομάδα αξιολόγησε τις περιοχές με βάση την ικανότητά τους να φιλοξενήσουν μια ασφαλή προσγείωση, χρησιμοποιώντας κριτήρια όπως η κλίση του εδάφους, η ευκολία επικοινωνίας με τη Γη και οι συνθήκες φωτισμού. Για να προσδιορίσει την προσβασιμότητα, η ομάδα εξέτασε επίσης τις συνδυασμένες δυνατότητες του πυραύλου Space Launch System, του διαστημικού σκάφους Orion και του συστήματος ανθρώπινης προσγείωσης Starship που παρέχεται από το SpaceX.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης