Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Τελεσίγραφο υπαλλήλων στον Tim Cook - «Απαιτούμε να δουλεύουμε από το σπίτι»

tags :
Apple: Τελεσίγραφο υπαλλήλων στον Tim Cook - «Απαιτούμε να δουλεύουμε από το σπίτι»
Τον Μάιο, ο Ian Goodfellow, πρώην διευθυντής μηχανικής μάθησης της Apple, φέρεται να έφυγε από την εταιρεία για το DeepMind της Google λόγω των σχεδίων επιστροφής στο γραφείο.
Σχετικά Άρθρα
Οι υπάλληλοι της Apple αντιτάσσονται στα σχέδια της εταιρείας για επιστροφή στο γραφείο.
Μια ομάδα εργαζομένων που ονομάζεται Apple Together δημοσίευσε μια αναφορά τη Δευτέρα 22/8, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν δείξει τα τελευταία δύο χρόνια ότι μπορούν να κάνουν «εξαιρετική δουλειά» από το σπίτι.
Η αναφορά αναφέρει πως οι εργαζόμενοι που ζητούν ευέλικτες ρυθμίσεις μπορεί να έχουν «επιτακτικούς λόγους και περιστάσεις», όπως αναπηρίες ή ευθύνες φροντίδας.
Κάποιοι, είπαν, μπορεί απλώς να είναι «πιο χαρούμενοι και πιο παραγωγικοί» όταν εργάζονται από το σπίτι.

Η Apple τους θέλει πίσω στο γραφείο

Αυτόν τον μήνα, η ανώτερη ηγεσία της Apple είπε στους υπαλλήλους ότι έπρεπε να επιστρέψουν στο γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.
Ένα σημείωμα που εστάλη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Tim Cook, ανέφερε ότι η ώθηση για την επιστροφή του προσωπικού στο γραφείο είχε σχεδιαστεί για να αποκαταστήσει τη «προσωπική συνεργασία», σύμφωνα με τον Guardian.
Οι εργαζόμενοι έχουν αντεπιτεθεί στα σχέδια της Apple για επιστροφή στο γραφείο στο παρελθόν.
Το 2021, δεκάδες εργαζόμενοι της Apple έγραψαν μια επιστολή στον Cook, δηλώνοντας την απογοήτευσή τους με τη στάση της εταιρείας σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία.
Οι εργαζόμενοι ανέφεραν στην επιστολή, ότι ένιωθαν «όχι απλώς να μην ακούγονται, αλλά μερικές φορές αγνοούνται ενεργά» κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας σχετικά με την απομακρυσμένη εργασία στην Apple.
Τον Μάιο, ο Ian Goodfellow, πρώην διευθυντής μηχανικής μάθησης της Apple, φέρεται να έφυγε από την εταιρεία για το DeepMind της Google λόγω των σχεδίων επιστροφής της Apple στο γραφείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης