Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιέξοδο στην Ουκρανία έξι μήνες από τη ρωσική εισβολή - Zelensky: Ξαναγεννηθήκαμε, θα πάρουμε πίσω όλα τα εδάφη μας

Αδιέξοδο στην Ουκρανία έξι μήνες από τη ρωσική εισβολή - Zelensky: Ξαναγεννηθήκαμε, θα πάρουμε πίσω όλα τα εδάφη μας
Ημέρα Ανεξαρτησίας για την Ουκρανία, ενώ συμπληρώνονται έξι μήνες από τη ρωσική εισβολή
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Ουκρανία ξαναγεννήθηκε μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου διατύπωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky σε σημερινό μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό με αφορμή αφενός τη συμπλήρωση 6 μηνών από την έναρξη του πολέμου αφετέρου τη συμπλήρωση 31 χρόνων από την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας από τη Σοβιετική Ένωση.
Αν και οι εορτασμοί για την Ημέρα Ανεξαρτησίας θα είναι περιορισμένοι, υπό τον φόβο μαζικών και σκληρών επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις (στο Κίεβο έχουν απαγορευθεί οι δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επιβληθεί στο Χάρκοβο), ο Zelensky εμφανίζεται αισιόδοξος τόσο για αυτά που έχουν γίνει όσο και για αυτά που έπονται, παρά το γεγονός ότι καταγράφεται το απόλυτο αδιέξοδο τόσο στο στρατιωτικό μέτωπο, μια και καμία πλευρά δεν έχει να επιδείξει κάποια σημαντική πρόοδο όσο και στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες επί της ουσίας έχουν καταρρεύσει.

Ξαναγεννηθήκαμε

«Ένα νέο έθνος αναδείχθηκε στον κόσμο στις 04:00 τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου.
Δεν γεννήθηκε, αλλά ξαναγεννήθηκε.
Ένα έθνος που δεν έκλαψε, δεν φώναξε, δεν φοβήθηκε.
Ένα έθνος που δεν τράπηκε σε φυγή.
Που δεν παραδόθηκε και που δεν ξέχασε» ανέφερε ο Zelensky, προσθέτοντας: «Ποιο είναι για εμάς το τέλος του πολέμου; Λέγαμε, η ειρήνη. Τώρα λέμε, η νίκη».
1111_1.JPG
Θα πάρουμε πίσω όλα τα εδάφη

Όπως είπε ο Zelenksy, η Ουκρανία θα πάρει πίσω όλα τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε παραχώρηση ή συμβιβασμός.
«Δεν μας νοιάζει, τι στρατό έχετε.
Μας ενδιαφέρει μόνο η γη μας.
Θα πολεμήσουμε για αυτήν μέχρι τέλους» επισημαίνει ο Ουκρανός πρόεδρος διαμηνύοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα κάνουν τα πάντα για να επανακαταλάβουν το Donbass και την Κριμαία, όσο δύσκολο και αν είναι.
«Για εμάς, Ουκρανία είναι όλη η Ουκρανία.
Και οι 25 επαρχίες, χωρίς συμβιβασμούς και παραχωρήσεις» υποστήριξε ο Zelensky.

Προειδοποίηση

Πάντως και με αφορμή τη σημερινή επέτειο από την ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Σοβιετική Ένωση ο Zelensky κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν μαζικές επιθέσεις από τους Ρώσους.
Σε αυτό το πλαίσιο τους κάλεσε να ακολουθούν όλους τους κανόνες ασφαλείας, όπως είναι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας.
Σημειώνεται πως πολλοί κάτοικοι του Κιέβου το εγκατέλειψαν τις τελευταίες ώρες, καθώς υπήρχε διάχυτη ανησυχία για πυραυλικά «χτυπήματα» σε κέντρα λήψης αποφάσεων και κατά κυβερνητικών αξιωματούχων.

Νεκροί και αδιέξοδο

Εκτιμάται πως από την έναρξη του πολέμου, τουλάχιστον 5.500 άμαχοι Ουκρανοί έχουν χάσει τη ζωή τους – κατά τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών – ενώ περίπου το ένα τρίτο των 41 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας έχει φύγει στο εξωτερικό.
Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει κανένα σημάδι στον ορίζοντα ότι ο πόλεμος θα τελειώσει, καθώς οι στρατιωτικές συγκρούσεις έχουν περιέλθει σε τέλμα χωρίς κάποια πλευρά να έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη πρόοδο ενώ οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας ειρηνευτικής λύσης εν πολλοίς έχουν καταρρεύσει. Και όλα αυτά τη στιγμή που η Δύση εξακολουθεί να εξοπλίζει διαρκώς τον ουκρανικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης