Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shoigu (Ρωσία): Συνειδητά επιβραδύνουμε τις επιχειρήσεις στο Donbass – Καμένη γη από τους Ουκρανούς

Shoigu (Ρωσία): Συνειδητά επιβραδύνουμε τις επιχειρήσεις στο Donbass – Καμένη γη από τους Ουκρανούς
Θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες αμάχων υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η επιβράδυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Donbass είναι μια συνειδητή απόφαση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες στον άμαχο πληθυσμό διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
«Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, τηρούμε αυστηρά τους κανόνες του ανθρωπιστικούς νόμους.
Τα χτυπήματα μας γίνονται με υψηλής ακρίβειας όπλα στις στρατιωτικές υποδομές των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας – διοικητικά κέντρα, αεροδρόμια, αποθήκες, οχυρωμένες περιοχές, αντικείμενα σε στρατιωτικά – βιομηχανικά συγκροτήματα.
Την ίδια στιγμή, κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αποφύγουμε απώλειες ανάμεσα στους πολίτες.
Προφανώς, αυτό επιβραδύνει την πορεία της επίθεσης, αλλά το κάνουμε συνειδητά» είπε ο Shoigu.

Τακτική καμένης γης από τους Ουκρανούς

Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις στις «απελευθερωμένες περιοχές» της Ουκρανίας προσπαθούν να συμβάλλουν στην εγκαθίδρυση μιας ειρηνικής ζωής, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια και αποκαθιστώντας καταστραμμένες υποδομές.
Αντιθέτως, κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι εφαρμόζει την τακτική της «καμένης γης», παραβιάζοντας κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και ενεργώντας σαν τρομοκράτες.
«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τοποθετούν πυροβολεία σε κατοικημένες περιοχές, νοσοκομεία, σχολεία και νηπιαγωγεία» υπογράμμισε ο Shoigu, ο οποίος ανέφερε ότι διεξάγεται ένας σκληρός πόλεμος κυρώσεων και πληροφοριών κατά της Ρωσίας.

Θέλουν τη στρατηγική εξάντληση μας

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει γίνει ένα πρόσχημα για αυτό.
Δεδηλωμένος στόχος των ΗΠΑ και των συνεργών τους είναι η στρατηγική εξάντληση της Ρωσίας προκειμένου να εξουδετερώσουν τον ανταγωνισμό και να προειδοποιήσουν άλλα κράτη που ασκούν μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική» υποστήριξε ο Shoigu, υπενθυμίζοντας πως η Ρωσία είχε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει σταθερότητα στην Ευρώπη, αλλά η Δύση αρνήθηκε να λάβει υπόψη τα ρωσικά αιτήματα και ανησυχίες για τις απαιτούμενες εγγυήσεις ασφαλείας.
«Η Ουκρανία επιλέχθηκε ως όργανο ενός υβριδικού πολέμου κατά της Ρωσίας» τόνισε ο Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης