Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός από Mars Sariev: Αφγανοί τρομοκράτες ίσως εισβάλουν στην Κεντρική Ασία το φθινόπωρο του 2022

Συναγερμός από Mars Sariev: Αφγανοί τρομοκράτες ίσως εισβάλουν στην Κεντρική Ασία το φθινόπωρο του 2022
To καταστροφικό δυτικό εγχείρημα

Μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, τρομοκρατικές ομάδες από το Αφγανιστάν ενδέχεται να πραγματοποιήσουν ένοπλη εισβολή στην Κεντρική Ασία, συγκεκριμένα στο Τατζικιστάν. Αυτό δήλωσε ένας πολιτικός επιστήμονας από το Κιργιστάν, ο Mars Sariev, κατά τη διάρκεια στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε στο Μπισκέκ το Eurasians - New Wave Foundation, αναφέρει ανταποκριτής της EADaily.
Ο ειδικός πιστεύει ότι για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Αφγανιστάν με το σημερινό καθεστώς των Ταλιμπάν είναι ένα εργαλείο αποσταθεροποίησης στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας.
«Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ άφησαν από τους Ταλιμπάν πολλά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ταυτόχρονα, το κίνημα δεν έχει θετική εμπειρία δημόσιας διοίκησης και ειρηνικής οικοδόμησης.
Νομίζω ότι οι δυτικοί στρατηγοί βασίζονται στο γεγονός ότι οι Ταλιμπάν, έχοντας αποτύχει να αντιμετωπίσουν τη χώρα, θα πάνε σε πόλεμο σε γειτονικές χώρες.
Την ίδια στιγμή, στο Αφγανιστάν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ της δυτικής και της ευρασιατικής προσέγγισης.
Η Ρωσία, το Ιράν, η Κίνα, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν προσπαθούν να διαπραγματευτούν με την μη αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας, για να την τονώσουν με μια ειρηνική ανάπτυξη.
Γιατί εμείς, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, χρειαζόμαστε ένα σταθερό, αναπτυσσόμενο Αφγανιστάν». εξήγησε ο Sariev.
Ο πολιτικός επιστήμονας πιστεύει ότι οι χώρες της Κεντρικής Ασίας και η Ρωσία θα πρέπει να αναπτύξουν «μια κοινή πολιτική και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο think tank για να αντιμετωπίσουν το καταστροφικό δυτικό εγχείρημα».
«Εάν όλοι συνεχίσουν να ακολουθούν την μη ενοποιημένη πολιτική τους χωρίς να αναπτύξουν μια ενιαία στρατηγική, τότε το δυτικό εννοιολογικό κέντρο θα είναι υπεύθυνο στο Αφγανιστάν».

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης